* consilierul județean PNL Marian Căpățînă a vorbit, recent, despre scopul pe care alegerile interne de la nivelul partidului ar trebui să îl aibă * acesta candidează la președinția organizației municipale, însă a abordat și subiectul alegerilor județene, precum și a celor de la Centru * potrivit lui Căpățînă, atât deputatul Alexandru Popa, cât și președintele interimar al PNL, Cătălin Boboc, s-au grăbit când și-au anunțat susținerea față de cei doi lideri de la centru, Ludovic Orban, respectiv Premierul Florin Cîțu
Consilierul județean PNL Brăila Marian Căpățînă și-a expus recent opinia în legătură cu importanța alegerilor interne ce se vor desfășura la nivelul partidului din care face parte. Acesta a vorbit atât despre oportunitatea pe care aceste alegeri o reprezintă pentru organizația județeană a PNL de a se redresa, despre candidații anunțați până acum, dar și despre poziționarea acestora vizavi de liderii de la Centru, președintele partidului, Ludovic Orban, respectiv prim-ministrul Florin Cîțu.
”Nu numai că aceste alegeri reprezintă un punct de start, dar și o oportunitate foarte mare! Alegerile acestea sunt o oportunitate de a produce o reformă în interiorul PNL, înainte de a avea loc alegerile în PSD Brăila. Atenție! Este foarte important momentul! Dacă noi, după lunile acestea de alegeri, vom avea o echipă care să lucreze unitar și cu oameni reprezentativi, duși până la baza organizației... Pornind de la reprezentantul din secția de vot, reprezentanții din teritoriu, organizațiile de cartier, reprezentanții mai multor organizații de cartier, consilieri... lucrurile se vor îmbunătăți simțitor. Dacă nu prindem acum momentul, lucrurile vor rămâne așa cum bine se cunosc”, a declarat Căpățînă, la rândul său înscris în cursa pentru președinția organizației municipale a PNL Brăila, alături de colegul său din CJ Brăila, Cristian Pricop, și consilierul municipal Cătălin Canciu.
Popa și Boboc s-au grăbit când și-au anunțat public susținerea față de liderii de la Centru
Este opinia lui Marian Căpățînă în legătură cu faptul că deputatul Alexandru Popa a anunțat că îl susține pe Ludovic Orban în alegerile interne ale PNL de la nivel central, în timp ce președintele interimar al organizației județene, Cătălin Boboc, secretar de stat în Ministerul Muncii, s-a arătat susținător al premierului Florin Cîțu. Căpățînă susține că această poziționare prematură va îngreuna viitoarele negocieri pentru organizație și pentru Brăila, indiferent de rezultatul final, ceea ce va conta enorm în următorii ani.
”Cu părere de rău am să spun - și m-am uitat cu mare atenție la acest fenomen -, că și-au manifestat opțiunile față de Ludovic Orban sau față de Florin Cîțu, organizațiile mai slăbuțe, care s-au obișnuit în decursul timpului să manifeste o anumită obediență pentru conducerea centrală. Ca să vă dau un exemplu, Ilie Bolojan, care conduce organizația Bihor, nu și-a anunțat susținerea față de unul sau celălalt candidat. Așa cum a procedat domnul Bolojan mi se pare calea pe care ar trebui să o urmeze majoritatea organizațiilor. Și am să vă spun de ce. În momentul în care se va organiza Congresul Național, chiar și înainte de el, în perioada acesta, să îi zicem, de campanie, liderii aflați în competiție vor bate teritoriul. Și tu, ca organizație, dacă deja te-ai poziționat într-o tabără, ce vei negocia pentru organizație și mai cu seamă pentru comunitatea pe care o reprezinți?! Nu zic că este greșită abordarea (n.r. – lui Alexandru Popa și a lui Cătălin Boboc). Dar personal, cred că s-au cam pripit în a stabili pe cine susține unul sau celălalt”, a declarat Căpățînă.
Cât despre faptul că liberalul Cătălin Boboc pare să nu se mai pronunțe clar în privința candidaturii sale, pe care o anunțase în prealabil, consilierul județean a ținut să sublinieze că acesta are timp berechet să se înscrie oficial, la fel ca și deputatul Alexandru Popa, care deocamdată doar și-a anunțat intenția privind candidatura și nimic mai mult.
”Decizia Comitetului Național al PNL a prezentat un calendar. În acel calendar, în intervalul 1 iunie - 15 iulie au loc alegeri în organizațiile locale, că sunt comunale, municipale… După ce se încheie, există o altă etapă în calendar, de la 1 iulie până la 15 august pentru alegerile prin conferințe județene. Mai mult ca sigur că după alegerile de la municipiu se vor depune candidaturile pentru județ. Deputatul Alexandru Popa și-a anunțat intenția de a candida, dar nu este încă înscris în cursă”, a completat Căpățînă, cu precizarea că după alegerile de la Municipiu lucrurile se vor mai limpezi.