Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cât costă să îţi înregistrezi mopedul la Brăila

• consilierii municipali au aprobat, recent, un proiect de hotărâre prin care au actualizat taxele pentru înregistrarea unui moped conform legislaţiei în vigoare • este vorba de o actualizare a taxelor conform cu rata inflaţiei

 

Brăilenii care intenţionează să îşi cumpere un moped trebuie să ştie că taxele pentru înregistrarea acestuia au crescut începând cu 1 ianuarie 2020. Nu este vorba despre o creştere foarte mare, ci despre o actualizare a taxelor cu rata inflaţiei. Consilierii municipali au aprobat acest proiect în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM Brăila. Pe scurt, este vorba despre modificarea unui articol dintr-o hotărâre din luna mai 2014, care se referea la înregistrarea şi ţinerea evidenţei mopedelor, conform prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi a HGR 1391/2006, pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002. Articol, care se referă la taxele plătite de cetăţeni pentru înregistrarea mopedelor.

Astfel, din raportul proiectului aflăm că aceste taxe au crescut cu rata inflaţiei de 4,6%. Mai exact, dacă până în 2020: o cerere tip costa 1 leu; certificatul de înregistrare - 5 lei; plăcuţa cu număr de înregistrare - 20 lei; taxa de înregistrare unică - 60 lei, începând cu 1 ianuarie, la casieria Serviciului de Transport Public Local de Călători şi Administrare Portuară Brăila, se vor achita următoarele taxe: 1 leu pentru cererea tip; 5,3 lei pentru certificatul de înregistrare; 21 lei pentru plăcuţa cu număr de înregistrare; şi 63 lei pentru taxa de înregistrare unică. Deci un total de 90,3 lei.

Celelalte prevederi ale HCLM 130/30.05.2014 au rămas neschimbate. Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi.
Categorie articol: 

Comentarii