Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Botea, canci! Canciu, din nou acces la franci!

Doamne, câte orgolii şi câte lupte se consumă pentru amărâtul ăsta de post de inspector şcolar general, la Brăila. De zici că această funcţie ar fi echivalentă cu postul de şef al NASA sau ceva.

De ani de zile, nişte domni profesori, altfel respectabili, se pândesc pe la colţuri şi îşi pun piedică unii altora în goana după funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila. La un moment dat era să se lase şi cu cafteală, de nu îţi vine să crezi că aproape cei mai buni profesionişti din cancelariile şcolilor brăilene se comportă precum elevii cu probleme, lăsaţi repetenţi pentru grave abateri disciplinare.

De vreo 2-3 ani încoace, Viorel Botea se luptă cu Cătălin Canciu pentru postul de şef al ISJ. Asta e, dacă erau două posturi, era toată lumea mulţumită. Aşa, dacă sunt doi pe loc, spritele se inflamează din nimic.

Astă-vară, Viorel Botea i-a luat locul lui Canciu după ce acesta din urmă a primit calificativul “nesatisfăcător” la evaluare de la ministrul Educaţiei de tristă amintire. Evident, Canciu a contestat evaluarea aşa cum a făcut şi când ministrul Genunche l-a evaluat la fel ca să pună PSD pe cine-şi dorea. De partea cealaltă, Botea s-a instalat rapid în scaunul lui Canciu şi a început să se dea mare şi tare.

Iată că, zilele trecute, roata s-a întors. Cătălin Canciu, cel care a contestat în Justiţie măsura revocării, a câştigat în instanţă dreptul de a reveni în funcţia din care fusese alungat astă-vară. Iar la Botea în poartă - doliu şi bocete. Aoleu, Viorel ăla priceputu nu mai este şef la Inspectorat, ce se face familia Botea, de la PMP, că tare bine o mai ducea de când stâlpul casei ajunsese “general”.

Cel mai probabil, Canciu va rămâne în funcţia de inspector şcolar general până la următoarele alegeri. Dar credeţi că Botea se va împăca aşa, cu una cu două, cu înfrângerea? Nu, tăticu, cred că Botea deja lucrează la planul prin care să îşi recupereze funcţia pierdută, aşa cum şi Canciu nu stă cu mâinile în sân.

Şi cum politicul dictează cine ocupă această funcţie, o să vedem ce-o să se mai întâmple. Probabil, Rovana Plumb, actualul ministru al Educaţiei, o să-l evalueze şi ea pe Canciu, şi-o să-i iasă tot nesatisfăcător, şi iar procese şi iar, şi iar... (Olimpic La Lucru Manual)
Categorie articol: 

Comentarii