Mergi la conţinutul principal

Autoritățile brăilene s-au pregătit pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva Covid-19

* Primăria Brăila a amenajat cele șapte centre de vaccinare din municipiu * azi, vineri, 15 ianuarie, de la ora 15.00, persoanele cu boli cronice și lucrătorii în domenii esențiale se pot programa pentru vaccin

 

Astăzi, 15 ianuarie, începe a doua etapă a campaniei de vaccinare, care se va derula concomitent cu vaccinarea categoriilor aflate în prima etapă. În municipiul Brăila au fost amenajate cele șapte centre în care se va face imunizarea, după cum urmează: Sala de Sport a Școlii Gimnaziale “Mihu Dragomir”, Sala de Sport a Liceului Tehnologic “Anghel Saligny”, Sala de Sport a Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu”, Sala de Sport a Liceului Teoretic “Nicolae Iorga”, Sala de Sport a Școlii Gimnaziale “Mihail Sadoveanu”, Sala de Sport a Liceului Tehnologic “Edmond Nicolau” și Sala de Sport a Școlii Gimnaziale “Nedelcu Chercea”.

Redactorii “Obiectiv” au vizitat ieri un centru de vaccinare din municipiu și au vorbit cu primarul Marian Dragomir despre pregătirile din această perioadă.

“Centrele de vaccinare sunt amenajate în momentul de față, urmează a fi avizate de Direcția de Sănătate Publică, iar ele întrunesc condițiile solicitate în documentele transmise de către Primărie. Au fost cumpărate frigiderele în care se țin vaccinurile, cu afișaj electronic așa cum s-a solicitat, cu data, cu un instrument care poate fi setat pe o temperatură anume, deci noi am pregătit totul așa cum s-a cerut și ce a ținut de noi am făcut”, ne-a declarat edilul Brăila.

Dragomir a ținut să precizeze că sarcina Primăriei în campania de vaccinare a fost aceea de a amenaja centrele de vaccinare, iar de celelalte activități (aducerea vaccinurilor, programarea la vaccinare și administrarea propriu-zisă a vaccinului etc.) se ocupă Guvernul și instituțiile subordonate din teritoriu.

 

Cine se poate vaccina în etapa a II-a?

Conform Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, din etapa a II-a face parte populația cu grad ridicat de risc, adică cei cu vârsta peste 65 de ani și

persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.

În categoria “boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni:

diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe: pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA.

Tot în etapa a doua se pot vaccina și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, cum ar fi demnitarii, polițiștii sau personalul din sectorul economic vital (spre exemplu energie, transport, comerț).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro