Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Arestat pentru omor

Acuzat ca si-a omorit concubina in bataie, chiar in noaptea marii sarbatori crestine a "Adormirii Maicii Domnului", Aurel Diaconescu, in virsta de 38 de ani, individ dependent de insulina si cu afectiuni psihice destul de grave, a fost arestat preventiv, ieri, la propunerea Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, pentru savirsirea infractiunii de omor (art. 174 Cod Penal, alin. 1). Surse din cadrul instantei de judecata ne-au declarat ca, inca de marti, pe numele suspectului fusese emisa ordonanta de retinere pentru 24 de ore, de catre Parchet, pentru ca ieri, judecatorii sa emita mandat de arestare preventiva, valabil pentru urmatoarele 29 de zile. Pina la inchiderea editiei, Diaconescu nu declarase recurs impotriva arestarii preventive.
Aurel Diaconescu a fost adus la audieri direct de la spital, unde fusese internat inca din data de 16 august 2007, in urma unei crize de diabet si epilepsie declansate chiar in sediul Politiei. Potrivit procurorului criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul Judetean, in noaptea de 15/16 august 2007, in locuinta comuna situata la blocul D2, din Viziru III, invinuitul si-a lovit concubina in virsta de 41 de ani, Rozica Caprita, reducind-o la tacere cu mai multe lovituri de pumn si picioare. Agresorul a lovit-o, de asemenea, pe femeie, cu capul de sifonier, bagind-o in coma, pentru ca pusese prea multa sare in orezul pilaf. In apartament se mai aflau, in acel moment, Mariana, sora suspectului, dar si Adriana, de 20 de ani si Elena, de 76 de ani, fiica, respectiv mama victimei. In timp ce era audiat la Politie, suspectul a facut o criza de diabet si epilepsie, fiind internat la Spitalul Judetean de Urgenta, Corp B. Anchetatorii au efectuat autopsierea cadavrului victimei, au stabilit cauzele mortii, au facut cercetari la locul faptei si au audiat martorii, timp in care suspectul a stat internat in spital, sub supravegherea politiei. Marti, 21 august, Diaconescu a fost audiat de procuror, pe numele lui fiind emisa ordonanta de retinere pentru 24 de ore, iar ieri a fost dus la Tribunal cu propunere de arestare preventiva.
Contactat de reporterii nostri in timp ce se afla internat in spital, Aurel Diaconescu a negat constant ca si-ar fi ucis concubina in bataie. Barbatul a spus ca in dimineata zilei de 16 august 2007 a gasit-o pe femeie fara suflare si chiar a incercat s-o readuca la viata, pina a venit ambulanta. Aurel Diaconescu ne-a precizat ca, in seara precedenta, s-a dus si s-a culcat si a lasat-o pe concubina impreuna cu sora lui, care venise din Franta de doua saptamini si ca intre cele doua a izbucnit o cearta din cauza mincarii prea sarate.
Potrivit Sefului Serviciului de Medicina Legala Braila, dr. Gina Ilie, decesul Rozicai Caprita a fost unul violent, el fiind cauzat de "asfixie cu continut gastric pe fondul unui traumatism cranio-cerebral prin agresiune". Ancheta continua, pina la trimiterea in judecata a suspectului de crima.
Categorie articol: 

Comentarii