Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie vs. Justitie

Un politist batut crunt a ramas cu picioarele intepenite pentru tot restul vietii. Batausii, o ceata de golani notorii, au primit o pedeapsa care transmite mesajul ca in Romania ideea de lege si ordine poate disparea cu totul. Nicio zi de puscarie pentru cei care l-au calcat in picioare pe agentul Aurel Draghia si daune morale de 20.000 de lei, aceasta a fost pedeapsa exemplara administrata de judecatori. Exemplara in sensul ca poate fi luata drept exemplu de cei certati cu legea, care inteleg foarte usor ca la adapostul unei Justitii indulgente, nota de plata pentru mutilarea unui politist nesuferit nu e tocmai ridicata.
Vrem, cica, siguranta publica. Vrem, cica, sa nu ne mai fie frica sa iesim noaptea din casa. Si asteptam, cica, o atitudine mai ferma din partea politiei. Dar nu credeti ca in conditiile in care siguranta politistului si a familiei sale sunt lucruri care costa 20.000 de lei, si siguranta noastra, a celorlalti, va ramane multa vreme sub semnul sansei?
Sunt de parere ca atunci cand un politist greseste, sa fie aspru pedepsit. Sunt de parere ca un politist corupt este mai periculos si mai nociv societatii decat un infractor de rand. Si ca este incorecta si nedreapta maniera prin care politistii "cu bube in cap" si-au gasit un refugiu convenabil intr-o pensie imbelsugata. Sunt de parere ca increderea in Politie se construieste cu masuri ferme, luate fara mila, dar ca trebuie sa admitem si faptul ca este in avantajul societatii ca statutul politistului sa fie unul special. Si nu trebuie sa ne uitam neaparat la filmele americane ca sa intelegem ca respectul pentru institutiile statului, in general, si pentru Politie, in special, sunt vitale intr-un stat democratic. Or, respectul despre care vorbeam nu cred ca se potriveste cu ideea ca agresorul unui agent de politie scapa fara nicio zi de puscarie.
In fine, dincolo de toate discutiile pe aceasta tema, ramane teama care se traduce prin urmatoarea intrebare: daca batausul unui politist a scapat atat de usor, ce ar pati cel care maine s-ar lua de tine?
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii