Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

7,23 milioane pentru magistrala de termoficare

La finele acestei luni este programată licitaţia publică cu strigare organizată de Companie de Utilităţi Dunărea Brăila pentru vânzarea magistralei de termoficare. Potrivit anunţului lansat de companie, este vorba despre conducta care traversează întreg oraşul şi face legătura, prin ramificaţii, cu toate cartierele din municipiu, până la punctele termice. Data licitaţiei este stabilită pentru miercuri, 25 februarie, ora 09.00, şi va avea loc la sediul Companiei de Utilităţi Publice Dunărea Brăila. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7.229.072,35 lei, iar cota de cheltuieli de participare este de 500 lei. Pentru cei interesaţi, organizatorul are la vânzare, contra sumei de 200 lei, un caiet de sarcini, data limită pentru depunerea documentelor de participare expirând marţi, 24 februarie, la ora 15.00.
De menţionat că valorificarea la fier vechi a magistralei de termoficare, aflată în proprietatea publică a municipiului, a fost aprobată anul trecut în Consiliul Local Municipal, după ce, în prealabil, Fabrica de căldură a intrat în faliment din lipsă de clienţi, pe fondul acumulării de datorii imense către furnizorii de utilităţi şi de creanţe de ordinul milioanelor de euro de recuperat de la asociaţiile de proprietari. Mai precis, prin HCLM nr. 31 din ianuarie 2014, mini-Parlamentul local a aprobat "încetarea dreptului de concesiune al SC CET SA Brăila asupra bunului «Magistrală», parte integrantă din reţeaua de termoficare urbană, şi trecerea acestuia din domeniul public în domeniul privat al Municipiului Brăila şi în administrarea SC CUP Dunărea SA în vederea casării şi valorificării".
Compania a mai fost însărcinată de CLM şi cu valorificarea punctelor termice şi centralelor din oraş, care au făcut cândva parte din reţeaua de alimentare cu energie termică a blocurilor arondate sistemului public de încălzire centralizată.

 
Categorie articol: 

Comentarii