Mergi la conţinutul principal

“La început a fost Cuvântul”... aşa că “Puneţi mâna pe o carte!”

• cotidianul Obiectiv - Vocea Brăilei şi Asociaţia Pentru Adevăr în parteneriat cu Primăria Municipiului dau startul unei campanii inedite în oraşul nostru • este vorba despre o bibliotecă în aer liber, un loc special amenajat în Grădina Mare, unde veţi putea citi în mod gratuit volume scrise de autori brăileni, naţionali şi străini • campania “Puneţi mâna pe o carte!” are scopul de a încuraja lectura în rândul copiilor, tinerilor şi adulţilor şi va începe în luna septembrie • editura Nemira, partener în acest proiect, a pus deja prima piatră de temelie, dăruind 200 de volume pentru copii şi adulţi • însă pentru a putea avea o bibliotecă “bogată” avem nevoie şi de sprijinul vostru • prin urmare, vă invităm să “scotociţi” în rafturile de acasă şi să donaţi cărţi interesante pentru ca acestea să poată fi descoperite şi de alţii

 

Cu siguranţă aţi citit măcar o dată o carte în mijlocul naturii. V-aţi luat o sticlă de apă şi aţi mers în parc, v-aţi aşezat pe o bancă sau la umbra unui copac şi v-aţi cufundat în lectură. Şi aşa, o oră, două sau mai multe, aţi simţit emoţiile iubirii dintre cei doi protagonişti, aţi încercat să intuiţi cine este autorul crimei sau aţi râs copios citind aventurile prin care trece personajul principal al poveştii. Însă cum ar fi să nu fii tu singurul care face asta? Cum ar fi ca atunci când ridici ochii din carte să vezi în fiecare colţişor din parc şi alţi oamenii curprinşi de magia lecturii. Ai avea sentimentul că trăieşti într-o lume mai frumoasă, chiar şi pentru câteva ore? Dacă răspunsul este da, atunci te vei regăsi în proiectul pe care Cotidianul Obiectiv - Vocea Brăilei şi Asociaţia Pentru Adevăr  vi l-a pregătit pentru această toamnă. Este vorba despre o bibliotecă în aer liber, un loc în care iubitorii de lectură pot citi în voie de dimineaţă până seara şi pot socializa cu alţi oameni îndrăgostiţi de carte.

Sub sloganul “La început a fost Cuvântul”, cotidianul “Obiectiv” anunţă lansarea campaniei “Puneţi mâna pe o carte!”, organizată în parteneriat cu Editura Nemira şi Primăria Municipiului Brăila. Începând cu luna septembrie, vă invităm să luaţi parte la acest frumos proiect al toamnei, scopul campaniei fiind acela de a stimula interesul pentru lectură în rândul tinerilor, copiilor şi adulţilor deoarece, aşa cum spunea marele poet Mihai Eminescu, “citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini din care vei întocmi înţelesul şi filosofia vieţii”.

Locaţia unde vă dăm întâlnire este Grădina Mare, mai exact în zona foişorului, acolo unde veţi găsi “Căsuţa cu cărţi”, o căsuţă din lemn care aşteaptă să adăpostească cele mai cunoscute şi îndrăgite volume scrise pentru copii şi adulţi. Fie că vorbim de scriitori brăileni, români sau străini, clasici sau contemporani, fie că sunt basme, poveşti, nuvele, romane celebre, trilogii fantasy sau cărţi de dezvoltare personală, ne dorim ca în căsuţă să se regăsească volume pentru toate gusturile. Brăilenii vor veni în Grădina Mare, îşi vor alege un volum şi se vor putea duce în orice loc din parc pentru a se bucura de lectură. La finalul activităţii cartea va fi înapoiată, iar în ziua următoare sau în altă zi o pot împrumuta din nou şi pot continua să citească. La fel ca la o bibliotecă clasică, va exista o listă cu numele cititorului, cartea împrumutată şi un număr de contact, aspecte de care se vor ocupa voluntarii noştri.

Editura Nemira s-a alăturat deja acestui proiect şi a pus prima piatră de temelie la căsuţă, dăruind 200 de volume pentru biblioteca în aer liber.

“Am crezut întotdeauna că lectura, cărţile şi cultura trebuie să vină în întâmpinarea oamenilor, şi ce loc mai potrivit dacă nu în Grădina Mare, acolo unde se adună brăileni pentru a petrece timpul liber în parc? Acolo este locul cărţilor, şi felicit iniţiativa celor de la Obiectiv - Vocea Brăilei pentru campania de promovare a lecturii pe care au lansat-o şi pentru ideea de a organiza acestă bibliotecă publică deschisă în inima oraşului unde veţi regăsi plăcerea lecturii prin cărţile Nemira”, ne-a declarat Ana Nicolau, Director General Nemira.

 

Fii parte din poveste! Dăruieşte o carte!

Pentru a avea o bibliotecă “bogată” avem nevoie şi de ajutorul vostru, al brăilenilor iubitori de carte. Aşadar, vă invităm să fiţi parte din această poveste şi să donaţi cărţi pentru biblioteca noastră. Volumele nu trebuie să fie noi, dar să fie în stare bună. Nu vă impunem un titlu anume, însă ne-am dori să avem lecturi frumoase şi captivante, potrivite şi pentu cei mici, şi pentru cei mari. Aţi citit un roman care v-a influenţat şi l-aţi recomanda şi altora? Copilul vostru adoră un anumit autor? Atunci dăruiţi cărţile acestea pentru a putea fi descoperite şi de alţii.

Vă aşteptăm cărţile la sediul redacţiei Obiectiv - Vocea Brăile, str. Mihai Eminescu nr. 56, parter, la departamentul de Mica Publicitate, de luni până vineri, între orele 8.30-15.30 şi sâmbăta între orele 9.30-12.30. Ne rezervăm dreptul de a selecta cărţile. Termenul limită pentru donaţii este 27 august.

Cât va dura campania? Răspunsul e simplu: cât timp vor exista cititori iar vremea va ţine cu noi. Iar după ce nămeţii se vor topi şi viscolul va trece, în primăvara lui 2019, biblioteca în aer liber va fi din nou deschisă pentru public pentru că ne dorim ca acest proiect să fie unul de lungă durată şi să atragă cât mai mulţi cititori cu fiecare anotimp.

De asemenea, pe lângă posibilitatea de a citi, pe perioada campaniei ne dorim să găzduim şi expoziţii de fotografie sau de pictură, ateliere de creaţie, activităţi pentru copii şi recitaluri de muzică. De aceea, îi invităm şi pe copiii şi tinerii talentaţi să ni se alăture în acest frumos demers.

Împreună cu voi, cititori, donatori, artişti şi voluntari, vom putea face un oraş mai frumos, un oraş în care brăilenii vor spune cu mândrie: “Merg în Grădina Mare să pun mâna pe o carte!”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro