Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Braicar” a bătut palma cu “Anadolu” pentru cele 20 de autobuze noi

• primul lot de maşini ar urma să ajungă la Brăila în a doua jumătate a acestei luni • “Am fi avut demult autobuzele aici, dacă nu era contestaţia”, a punctat primarul Marian Dragomir

 

SC “Braicar” a parafat, ca autoritate contractantă în procedura de licitaţie pentru 20 de autobuze noi, înţelegerea scrisă cu unicul ofertant “Anadolu Automobil Rom”, importatorul în România al mărcilor Isuzu şi Karsan. Informaţia a fost confirmată de primarul municipiului, Marian Dragomir, care a dat asigurări că adjudecatarul s-a angajat să aducă maşinile un pic mai devreme decât este specificat în termenii contractuali. “Contractul de achiziţie pentru cele 20 de autobuze de mică şi medie capacitate a fost deja semnat. Potrivit condiţiilor din contract, primul lot de 10 autobuze ar trebui adus la Brăila în maxim 30 de zile, iar al doilea lot, în alte 30 de zile. Ofertantul ne-a promis că va aduce mai repede autobuzele, primul lot, undeva în a doua jumătate a lunii în curs, iar al doilea, în prima parte a lunii august. Lucrurile ar fi stat cu totul altfel dacă nu ar fi existat acea contestaţie care a întârziat cu aproximativ o lună livrarea. Dacă nu era contestaţia, am fi avut demult autobuzele aici, la Brăila. Dar cum, din păcate nu există licitaţie fără contestaţie...”, a încheiat sursa citată.  

De precizat că în cadrul licitaţiei pentru noile autobuze a fost formulată o contestaţie din partea importatorului în România al mărcii BMC (British Motor Corporation), însă CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor), ca primă instanţă având competenţă de soluţionare în litigii pe parte de achiziţii publice, le-a respins acţiunea, ca nefondată. Ulterior, contestatarii au ales să nu meargă la instanţă cu acest litigiu, context în care s-a trecut la atribuirea contractului către unicul ofertant la licitaţie.

Reamintim că, în cursul lunii mai, “Braicar” a lansat în SEAP anunţul privind organizarea licitaţiei pentru cumpărarea a 20 de autobuze noi - 16 de medie capacitate, plus alte 4 de capacitate mică, valoarea totală a achiziţiei fiind de 8,3 milioane de lei, fără TVA, echivalentul a circa 1,8 milioane de euro. Banii necesari acestei achiziţii au fost asiguraţi de către Consiliul Local Municipal care, în cursul lunii aprilie a.c., a aprobat majorarea capitalului SC „Braicar” cu suma de 8,3 milioane lei.
Categorie articol: 

Comentarii