Mergi la conţinutul principal

Întârzierea bugetului naţional ţine în loc investiţiile din Brăila

• primarul Marian Dragomir a participat, recent, la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) în care s-a votat o rezoluţie referitoare, în mare parte, la problemele apărute în urma întârzierii adoptării/promulgării bugetului naţional • primarii cer, printre altele, micşorarea termenului legal de la 45 de zile la maxim 12 zile până la posibilitatea aprobării bugetelor locale, după promulgarea celui naţional • edilul-şef susţine că şi el a votat rezoluţia AMR, cu precizarea că deja sunt probleme cu demararea investiţiilor la Brăila din pricina întârzierii adoptării bugetului

 

Primarul Marian Dragomir a afirmat că deja sunt probleme şi la Brăila în privinţa demarării unor noi investiţii, din cauza întârzierilor apărute la nivel naţional privind aprobarea şi promulgarea bugetului pe 2019. Acesta a participat, recent, la adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România, la Bucureşti, unde toţi primarii de municipii prezenţi au adoptat o rezoluţie prin care trag un semnal de alarmă referitor la problemele cauzate de întârzierile privind bugetul. Aceştia au solicitat preşedintelui României, Klaus Iohannis, să emită decretul de aprobare a proiectului de lege pentru a putea fi publicat în Monitorul Oficial cât mai repede după aprobarea acestuia în Parlament. Printre altele, aceştia solicită Guvernului României să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care să se reducă termenele prevăzute în legislaţie pentru aprobarea bugetelor locale de la minim 45 de zile, la maxim 12 zile.

“Implementarea acestor solicitări este absolut necesară pentru deblocarea investiţiilor pe plan local, astfel încât autorităţile administraţiei publice locale să poată contracta şi realiza investiţiile programate pentru anul 2019, precum şi în scopul asigurării surselor de finanţare nerambursabilă din fonduri europene în perioada 2021-2027, în vederea efectuării proiectelor de dezvoltare locală de importanţă deosebită”, se mai arată în rezoluţia votată de primari, care poate fi consultată în integralitate pe site-ul AMR.

Dragomir a afirmat că şi el a votat această rezoluţie pentru că deja se simt şi în Municipiul Brăila problemele legate de întârzierea aprobării bugetului pe 2019.

“Toţi primarii, indiferent de culoarea politică, au votat în unanimitate acea rezoluţie a Asociaţiei Municipiilor din România, ca urmare a faptului că pentru derularea investiţiilor avem nevoie de buget şi de prescurtarea termenelor, astfel încât acesta să poată fi promulgat mai repede şi publicat în Monitorul Oficial. Urmând ca ulterior şi noi să ne putem aproba bugetele pentru a putea da drumul la investiţii noi. Deci da, şi eu am votat. E o problemă pentru că am întârziat demararea unor investiţii noi la Brăila. Lucrările de asfaltare pe care le avem în momentul de faţă sunt dintre cele contractate anul trecut, dar noi nu putem demara lucrări noi, astfel încât să câştigăm câteva luni de zile. Din momentul în care aprobăm în buget o investiţie urmează licitaţiile pentru DALI, pentru proiectare şi execuţie, în general se întind lucrurile astea, mai ales atunci când apar şi contestaţii”, a declarat Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro