GALERIE FOTO Cofetăria Marshal, “paradisul” gusturilor, texturilor şi culorilor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

GALERIE FOTO Cofetăria Marshal, “paradisul” gusturilor, texturilor şi culorilor

* situată în “inima Brăilei”, în Piaţa Traian, cofetăria este locul în care veţi descoperi o gama largă de produse delicioase, de la prăjituri şi torturi, la baclava şi plăcinte de dovleac * toate sunt realizate în laboratorul propriu, din ingrediente de calitate şi prin tehnici moderne de cofetărie, după reţete proprii, perfecţionate în ani de experienţă

 

 

 

 

În “inima” Brăilei, în Piaţa Traian, există un loc în care iubitorii de dulciuri se pot bucura de o “explozie” de gusturi, texturi şi culori. Este vorba despre Cofetăria Marshal, o locaţie cochetă, în care numai privind vitrinele cu prăjituri şi torturi simţi că ai ajuns în “paradisul” deserturilor. Iar când guşti bunătăţile pregătite cu migală de cofetari, nu vei mai putea să te opreşti! Iar ca să vă oferim câteva exemple de prăjituri savuroase pe care le găsiţi la Cofetăria Marshal, vă spunem aşa: choix a la creme, Pavlova cu smântană sau ciocolată, diplomat franţuzesc, macarons, “Figaro”, “Marshal”, “Papaya”, “Pădurea neagră”, “Regina”, trio de ciocolată, profiterol, tiramisu, mini eclere cu diverse arome, mini prăjituri asortate, brownies, brioşe, cornuleţe fragede cu unt, plăcinte cu dovleac sau diverse sortimente de baclava. Toate sunt realizate în laboratorul propriu, din ingredinte de calitate şi prin tehnici moderne de cofetărie, după reţete proprii, perfecţionate în ani de experienţă.

În ceea ce priveşte torturile, acestea pot fi găsite zilnic în vitrinele cofetăriei sau pot fi făcute la comandă pentru diverse evenimente, fie că vorbim de o nuntă, un botez, o aniversare sau o petrecere corporate. De asemenea, tot pentru un astfel de eveniment, Cofetăria Marshal realizează şi candy bar, iar prăjiturile cu siguranţă vor face deliciul invitaţilor. Gama de produse realizate de Cofetăria Marshall nu se opreşte aici, la comandă putând fi realizaţi şi cozonaci. De asemenea, tot la comandă pot fi realizate prăjituri şi acadele fără zahăr, din îndulcitori naturali, pentru persoanele care suferă de diabet, sau produse speciale pentru cei care au intoleranţe alimentare.


O afacere de familie, un vis împlinit după 20 de ani

 

Cofetăria Marshal din Piaţa Traian şi-a deschis porţile în luna mai anul trecut, imediat după încheierea stării de urgenţă. Afacerea este una de familie, fiind condusă de Bogdan şi Mihaela Monahov, aceştia afirmând că ceea ce îi diferenţiază pe ei de concurenţă este “sufletul” pe care l-au depus şi îl pun în fiecare zi în acest business. Cei doi soţi recunosc că au riscat mult să investească tot ce aveau în deschiderea unei afaceri practic în plină pandemie, perioadă în care multe alte localuri se închideau unul după altul, însă spun că au avut succes din prima zi.

Cofetăria Marshal a fost visul de 20 de ani al lui Bogdan Monahov, un cofetar cu o bogată experienţă. Spune că s-a îndrăgostit de lumea cofetăriei încă din liceu şi mărturiseşte că este singurul din generaţia sa care a continuat pe acest drum. După liceu a continuat să se perfecţioneze în acest domeniu, iar apoi mai bine de un deceniu a fost consultant tehnolog la o multinaţională norvegiană, acolo unde preda concepte de prăjturi pentru lanţuri de supermarketuri din mai multe ţări din Europa. A lucrat apoi în alte cofetării, iar anul trecut s-a decis că e timpul să îşi deschidă propriul business.

Da, am riscat şi am investit tot aici! Cred că dacă nu deschideam cofetăria anul trecut nici nu mai aveam curaj să o facem apoi, văzând acum câte afaceri s-au închis. Dar nici nu mă gândeam că nu vom reuşit! Mi-am dorit afacerea asta de 20 de ani şi acum că o văd pusă pe picioare ca să zic aşa, nu ai cum să nu fii fericit”, ne-a declarat Bogdan Monahov.

Întrebat de la ce vine numele cofetăriei, Marshal, acesta ne-a spus că este un omagiu adus tatălui său, care a fost marinar şi de la care a auzit poveşti despre Insulele Marshall din Oceanul Pacific, poveşti pe care nu le-a uitat nici până azi.

Acesta ne-a mai spus că pe lângă investiţiile în tot ce ţine de specificul acestei afaceri, cum ar fi aparatura pentru laboratorul propriu, cheltuieli au fost şi pentru reabilitarea spaţiului în care funcţionează cofetăria, fiind vorba de o clădire istorică. Iar în prezent afacerea se extinde, în lucru fiind realizarea unui al doilea laborator propriu, ce va fi folosit pentru congelare şi refrigerare şi pentru crearea decoraţiunilor pentru torturi şi prăjituri.

Dacă încă nu aţi descoperit acest loc, vă invităm să treceţi pragul cofetăriei oricând de luni până duminică, între orele 09.00-21.00. Iar dacă doriţi o sugestie, musai să încercaţi prăjiturile “Marshal” şi “Papaya”. Puteţi vedea şi ce alte bunătăţi vă aşteaptă intrând pe pagina de Facebook “Cofetăria Marshal”, iar pentru comenzi puteţi suna la numărul de telefon: 0725.155.142.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro