La nivelul judeţului Brăila, în primele 6 luni ale acestui an au fost înregistrate cu două accidente rutiere mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut. Asta arată bilanţul poliţiştilor de la Serviciul Rutier. Mai exact, dacă în perioada ianuarie - iunie 2010 au avut loc 55 de accidente rutiere, soldate cu 16 persoane decedate şi 52 de răniţi, anul acesta s-au întâmplat 53 de evenimente rutiere, soldate cu 51 de răniţi şi 7 morţi. Aceste episoade neplăcute se petrec de cele mai multe ori din cauza nerespectării regulilor de circulaţie, a neatenţiei şi a teribilismului unora dintre participanţii la trafic.
În municipiul Brăila, accidentele cele mai frecvent întâlnite au fost cele legate de traversarea neregulamentară a pietonilor, fiind înregistrate 10 asemenea evenimente, soldate cu 10 răniţi grav. Nici şoferii nu s-au lăsat mai prejos, pe fondul conducerii imprudente în trafic, aceştia producând 8 accidente rutiere, cu 9 răniţi grav şi o persoană decedată. De asemenea, prin neacordarea priorităţii vehiculelor şi pietonilor care au traversat regulamentar, au fost generate 6 evenimente rutiere cu 5 persoane rănite şi un decedat. "Din totalul tuturor accidentelor produse, 24 au fost în municipiu, fiind înregistrate 22 de victime accidentate grav şi 3 decedaţi, şi 29 în judeţ, soldate cu 29 de accidentaţi grav şi 4 morţi", ne-a declarat inspector Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila. De asemenea, dintre şoferii autovehiculelor care au cauzat accidentele amintite, doar 41 au fost brăileni, restul de 12 fiind aflaţi în tranzit. Un lucru demn de menţionat este faptul că nu doar şoferii auto au provocat incidente pe şoselele judeţului, vinovaţi de astfel de fapte se fac şi 4 mopedişti, 2 biciclişti, doi căruţaşi, precum şi un stivuitorist. Conform bilanţului Serviciului Rutier, cele mai frecvente accidente rutiere grave s-au produs în zilele de vineri şi marţi, în intervalul orar 12.00 - 18.00 şi 6.00 - 12.00. Poliţiştii îi sfătuiesc pe cei care participă la trafic să respecte regulile de circulaţie pentru a evita astfel de evenimente pe cât posibil. Oamenii legii le recomandă, printre altele, conducătorilor auto să îşi adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum şi de trafic, pentru că acest elemet reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave. De asemenea, aceştia îi îndeamnă pe şoferi să poarte centura de siguranţă, care poate salva viaţa în cazul unui incident de acest gen, precum şi să fie atenţi atunci când efectuează manevre de depăşire şi atunci când se află în apropierea trecerilor de pietoni.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.