• deschisă de două săptămâni, aproape de inima orașului, Pizzeria „Cuptor pe vatră”, de pe Strada Mioriței, nr. 9, își atrage clienții cu delicioasele pizza, dar și cu celelalte produse de patiserie, care de care mai gustoase • la fiecare pizza comandată, clienții primesc gratis câte un produs de patiserie - plăcintă de bostan, plăcintă de mere, poale-n brâu, palmier cu vanilie, brioșe, melci cu nucă sau cu cacao • brăilenii care au deschis pizzeria de pe Strada Mioriței 9 mai au o brutărie inaugurată în urmă cu doi ani, în satul Vărsătura
După ce au inaugurat, în toamna lui 2022, Brutăria - covrigărie „Cuptor pe vatră” din satul Vărsătura, doi brăileni, soț și soție, care au fost plecați paroape douăzeci de ani în Germania, au deschis, recent, o pizzerie modernă pe Strada Mioriței nr. 9, din municipiul Brăila, care a devenit vestită în tot orașul în doar două săptămâni. Administratorul pizzeriei le oferă clienților, pe lângă delicioasele pizza, pregătite în stil tradițional, și câte o delicatesă bonus - fie ea plăcintă de bostan, plăcintă de mere, poale-n brâu, palmier cu vanilie, brioșe, melci cu nucă sau cu cacao. Mai mult decât atât, concomitent cu livrările la domiciliu, patronii noii pizzerii își ajută semenii aflați în dificultate, dar și pe copiii rămași singuri, oferindu-le pizza, cozonaci, produse de panificație și de patiserie.
Potrivit administratorului Pizzeriei „Cuptor pe vatră”, de pe Strada Mioriței 9, cuptorul în care se prepară irezistibilele pizza este construit în stil tradițional, din cărămidă țigănească adusă de la Miercurea Ciuc, pământ galben (lut), sare și sticlă pisată. Pizza este preparată de un brăilean școlit în Italia, pizzar cu experiență, iar comenzile se pot face la numărul de telefon: 0742.032.980.
„Avem pizza de la 15 centimetri, așa numitele „pizza mini” sau „de birou”. Urmează pizza mică, de 20 cm, pizza medie, de 30 cm, pizza mare, de 40 cm și pizza XXL, de 50 cm. Vreau să vă spun că le oferim clienților nu mai puțin de 15 sortimente de pizza standard. Pizza casei, spre exemplu, are de toate: șuncă, salam, cabanos, măsline, ciuperci, ardei, cașcaval, mozarella, sos de pizza... La cererea clientului, putem scoate sau putem adăuga alte și alte ingrediente, după preferințele fiecăruia. Totodată, la fiecare pizza comandată, le oferim clienților, gratis, câte un produs de patiserie - plăcintă de bostan, plăcintă de mere, poale-n brâu, palmier cu vanilie, brioșe, melci cu nucă sau cu cacao”, ne-a declarat administratorul noii pizzerii brăilene.
După ce, în urmă cu doi ani, a pus la punct Brutăria-covrigărie „Cuptor pe vatră”, din satul Vărsătura, comuna Chiscani - locul în care cei flămânzi își puteau potoli foamea - astăzi, patronul pizzeriei de pe Strada Mioriței nr. 9 continuă să facă fapte bune și să-și ajute semenii. Recent, a donat produse de patiserie unor centre de îngrijire din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, dar și tinerilor care au venit cu colindul la sediul Pizzeriei „Cuptor pe vatră”.
„Dacă fiecare antreprenor brăilean ar întreprinde, măcar o dată pe an, o astfel de acțiune de binefacere, ar aduce bucurie pentru tot anul copiilor care nu mai au pe nimeni și care stau în cămine, dar și persoanelor cu dizabilități”, ne-a spus omul de afaceri.
Sâmbăta trecută, pe 14 decembrie, administratorul pizzeriei i-a avut ca oaspeți pe membrii unui grup de colindători, fete și băieți, pe care i-a așezat la masă și cărora le-a oferit din belșug pizza, plăcinte, cozonaci și multe alte delicatese. Tinerii au fost plăcut impresionați și i-au spus antreprenorului că nu au mai văzut așa ceva și că vor reveni curând aici, împreună cu cei dragi.
În aceeași zi, reprezentanții Pizzeriei „Cuptor pe vatră” de pe Strada Mioriței 9 au desfășurat o acțiune filantropică la căminul de copii de pe Șoseaua Buzăului, cărora le-au oferit, de asemenea, pizza și produse de patiserie. Nu e de mirare că au fost primiți cu brațele deschise.
„Avem cea mai gustoasă pizza din Brăila, datorită cuptorului tradițional de care dispunem. Pizza e coaptă pe vatră, iar ingredientele sunt proaspete și de cea mai bună calitate. Îi așteptăm pe brăileni să ne treacă pragul și să se delecteze cu produsele noastre, ca să se convingă”, a spus administratorul pizzeriei.
Reamintim că, în toamna anului 2022, aceeași familie de brăileni a deschis Brutăria - covrigărie „Cuptor pe vatră” de la Vărsătura, comuna Chiscani, după ce au avut deschise mai multe afaceri în Germania.
„Aveam un loc în plus în curte și ne-am gândit să fructificăm spațiul acela. Eu și soția aveam afaceri și în Germania. Acolo am făcut tot ce se poate face: am avut hotel, am avut restaurant românesc, am avut magazin cu produse românești, firmă de grădinărit, firmă de construcții. Dar am zis că vrem să ne retragem către casă, așa că am înființat brutăria aceasta”, relata, în urmă cu doi ani, administratorul firmei brăilene.
Noua brutărie nu s-a remarcat doar prin calitatea produselor de panificație și de patiserie scoase din cuptor, ci și prin omenia administratorilor. În fiecare seară, la închiderea programului, produsele care rămâneau nevândute erau puse în pungi și agățate pe un suport instalat în fața locației. Astfel, persoanele necăjite care treceau prin zonă își puteau lua acele produse acasă, având astfel ce pune pe masă.
Este bine de știut faptul că patronii brutăriei de la Vărsătura nu folosesc pentru produsele lor - pâine, lipii, covrigi, cozonaci, chifle etc - aditivi sau „afânători”. Rețetele clasice pe care le folosesc includ doar făină, drojdie, apă și sare. Totodată, administratorul firmei - el însuși fost angajat al celei mai mari fabrici de pâine de pe vremea lui Ceaușescu - le-a cerut sfatul foștilor colegi de muncă, maiștrii de la fabrica de pâine, astăzi pensionari. Nu este de mirare că a fost nevoie de patru luni pentru a construi cuptorul de pâine de la Vărsătura și cam tot atâtea pentru cel de la pizzeria recent inaugurată pe Strada Mioriței nr. 9, din Brăila.