Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Voluntarii antidrog, recompensati cu o excursie

Luna aceasta, 20 de voluntari ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Braila vor fi recompensati pentru activitatea desfasurata cu o excursie. Insotiti de coordonatorul voluntarilor, Olga Condrat, tinerii vor pleca in plimbare la Slanic Prahova, excursie finantata de Directia Judeteana pentru Tineret (DJT) Braila.
Deoarece in momentul de fata la centru sint inscrisi peste 100 de voluntari, iar grupul care urmeaza sa plece in excursie va fi format numai din 20 de persoane, acestia vor fi selectati de coordonatorul de voluntari, care s-a ocupat de formarea si de activitatea acestora si care va analiza modul in care adolescentii s-au implicat in proiectele si programele derulate de centru. Dupa evaluarea activitatii fiecaruia dintre voluntarii antidrog, vor fi invitati in excursie cei care s-au implicat cel mai mult in proiectele centrului. "Prin acest tip de activitate dorim sa motivam adolescentii si tinerii sa se implice in activitatile de prevenire a consumului de alcool, tutun si droguri pe care le desfasuram. Pe de alta parte, este o modalitate de recunoastere a eforturilor pe care acesti copiii le-au facut pe parcursul anului scolar, cind pe linga activitatile lor curente au fost in permamenta alaturi de noi la actiunile de prevenire. Sa nu uitam ca voluntariatul este activitatea prin care o persoana isi dedica timpul, energia, expertiza unei cauze sau unei actiuni importante pentru comunitate. Volunariatul inseamna implicare in viata comunitatii si responsabilitate. In acelasi timp acesta excursie este un mod placut, constructiv si sanatos de petrecere a timpului liber, pentru ca in acest fel tinerii se vor distra impreuna si vor lega prietenii", a precizat Elena Nechifor, coordonator CPECA Braila.
Pentru acesta excusie, Directia Judeteana pentru Tineret Braila a alocat 600 de lei, in baza unui protocol de colaborare incheiat in urma cu doi ani intre cele doua institutii, care prevede realizarea unor activitati in parteneriat, pentru prevenirea consumului de droguri. In baza documentului au fost realizate pina in prezent 6 proiecte de prevenire cu fonduri de la DJT Braila, in primul semestru al anului institutia finantind si realizarea unor pliante informative antidrog. Totodata, primul studiu pe care CPECA Braila il realizeaza pentru evaluarea fenomenului consumului de droguri in rindul elevilor se deruleaza tot cu sprijin financiar de la DJT Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii