Mergi la conţinutul principal

Vocile Brăilei. Haos la Ambulatoriul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila

• brăileanul Laurenţiu Misăilă, pensionar, a fost nevoit să aştepte două ore, alături de alte 50-60 de persoane, ca să poată schimba pansamentul unui minor în vârstă de 17 anio sesizare asemănătoare am primit de la un brăilean care a aşteptat vreme bună pentru o banală reţetă

 

Brăileanul Laurenţiu Misăilă, pensionar MAI, se declară indignat de felul cum decurg lucrurile la Spitalul Judeţean. Acesta ne-a relatat situaţia cu care s-a confruntat în data de 13 mai, deci cu două zile înainte de expirarea stării de urgenţă. Redăm mai jos sesizarea primită de la cititorul nostru:

“M-am deplasat la spital cu un minor în vârstă de 17 ani (a cărui mamă, vecina mea, era plecată la serviciu), care necesita schimbarea bandajului la mâna stângă. Am ajuns în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila în jurul orelor 08.00, unde am constatat că era un rând cu peste 50-60 persoane; rândul se întindea până în staţia de autobuz de la spital. Erau persoane care aşteptau să intre în cortul pentru control epidemiologic. Când am întrebat ce se întâmplă, cineva din personalul care făcea parte din paza privată a spitalului mi-a replicat că «asta este situaţia şi trebuie să staţi la rând, dacă vreţi să intraţi». Am contactat telefonic Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila. Mi-a răspuns un domn care a refuzat să-şi decline identitatea şi care mi-a replicat sec: «programul nostru începe la ora 8.30», după care mi-a închis telefonul.

Mare mi-a fost mirarea când am constatat că, după ce am ieşit din cortul pentru triaj, am fost invitaţi să mergem la un alt rând, în faţă, la intrarea în sectorul Ambulatoriu unde era un haos de nedescris şi unde «două persoane» ieşeau din când în când din clădire şi se răţoiau la oameni ori dădeau indicaţii. De multe ori chiar au spus că dacă medicul în cauză lipseşte, lumea trebuie să plece acasă. După ce am intrat, am constatat că, de fapt, cele două persoane făceau parte din paza privată şi nu erau cadre medicale. Mai mult decât atât, manevrau documente medicale pe care puneau şi ştampila. Am întrebat o asistentă medicală dacă se ştie că personalul din pază nu are voie să facă aşa ceva, iar dânsa m-a întrebat în ce calitate întreb? După aproximativ două ore, am reuşit să ajungem pentru a i se schimba pansamentul minorului care mă însoţea. Alăturat vă trimit pozele din ziua de 13.05.2020, din faţa Spitalului Judeţean Brăila. Una este la poarta spitalului, în timp ce aşteptam pentru a intra în cortul unde se făcea pseudo-triajul epidemiologic, cealaltă în faţa intrării în sectorul Ambulatoriu, unde era un haos de nedescris şi unde paza privată făcea legea, depăşindu-şi atribuţiile”.

Două zile mai târziu, pe 15 mai, o sesizare asemănătoare am primit-o din partea unui brăilean care susţine că a aşteptat foarte mult timp la coadă pentru o simplă reţetă.

“E ora 10.00, stăm de mult la coadă, sunt peste 100 de oameni, e coada până în stradă. Iniţial mergeam după reţetă la Spitalul 3, de acolo mi-au zis să venim aici la Judeţean şi uite aşa ne plimbă pe drumuri. E normal aşa ceva? Asta e bătaie de joc! E foarte multă lume şi unii nici măcar nu respectă normele de distanţare socială”, ne-a declarat acesta.

Contactată de redactorii “Obiectiv”, managerul SJU Brăila, dr. Delia Râşnoveanu, ne-a declarat că timpii de aşteptare pentru a intra în Ambulatoriu au crescut pentru că trebuie făcut triajul epidemiologic la cortul amplasat în faţa spitalului, măsură necesară prevenirii infecţiilor cu noul coronavirus. Aceasta face apel la brăileni să înţeleagă situaţia. De asemenea, managerul unităţii spitaliceşti îi îndemnă pe pacienţii care vin pentru reţete să respecte ora programării, susţinând că mulţi vin mult mai devreme faţă de ora stabilită şi de aici rezultă cozile până în stradă care apar în imagini.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro