Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Două module pentru colectarea selectivă a deşeurilor, distruse prin incendiere

• persoane deocamdată neidentificate au dat foc, sâmbătă şi duminică, unor module situate în cartierul Buzăului, respectiv Călăraşi IV • un alt modul a fost vandalizat prin incendiere, cu câteva zile înainte, în Hipodrom • primarul Marian Dragomir face apel la brăileni să ajute la identificarea individului sau indivizilor responsabili, atrăgând atenţia că modulele distruse au costat bani mulţi, alocaţi de la bugetul local

 

Două module pentru colectarea selectivă a deşeurilor au fost incendiate în acest sfârşit de săptămână, fiind distruse în totalitate. Primul, căruia i s-a dat foc sâmbătă seară, în jurul orei 20.30, era situat pe strada Călugăreni din cartierul Buzăului. Al doilea a fost incendiat duminică, în plină zi, mai exact în jurul orei 11.30. Acesta fusese montat cu ceva timp în urmă, în cartierul Călăraşi IV, pe strada Constantin Nottara. Pe lângă cele două distruse în acest week-end, un alt modul a fost vandalizat prin incendiere, cu ceva vreme în urmă, în cartierul Hipodrom, zona Ascunsa. Acesta nu a ars atât de tare, totuşi, putând fi folosit în continuare.

Primarul Marian Dragomir şi-a exprimat dezamăgirea faţă de vandalizarea repetată a acestor module pe care Primăria le-a achiziţionat de curând, în încercarea de moderniza colectarea deşeurilor menajere şi a celor reciclabile pe raza municipiului Brăila. Totodată, edilul-şef a îndemnat populaţia să ajute la identificarea şi prinderea piromanului care şi-a făcut un obicei din a da foc modulelor. “Din păcate, unii se pot civiliza doar cu forţa. Vă rog mult să ne ajutaţi să îl prindem pe cel care îşi bate joc de banii brăilenilor din taxe şi impozite. Aceste module moderne şi elegante costă! Cu cât el va distruge mai multe, cu atât ne va costa mai mult. Nu putem lăsa un astfel de individ în libertate. Avem nevoie de implicare. Îi rog pe cei care au detalii sau imagini cu individul să-mi transmită mesaj privat. Nu putem monta mii de camere în tot oraşul. Ne putem implica şi când observăm fapte antisociale să luăm atitudine. Mulţumesc anticipat!”, a scris Dragomir, pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după ce a fost incendiat modulul din zona Buzăului. 

Incendierile ar putea fi, totuşi, “opera” unor persoane diferite. De altfel, în comentariile care însoţesc postarea primarului, mai mulţi brăileni şi-au exprimat convingerea că aceste gesturi sunt făcute pe persoanele care până la montarea modulelor obişnuiau să adune PET-uri din containerele stradale. Pentru că, mai nou, deşeurile reciclabile se aruncă în pubele aflate în interiorul modulelor, la care nu mai au acces decât operatorii de salubritate, persoanele respective s-ar putea răzbuna procedând la astfel de incendieri, consideră unii brăileni. Cert este că, dacă vor fi prinşi de Poliţie, cei responsabili de aceste incendieri riscă dosar penal şi chiar pedeapsa cu închisoarea, pentru distrugere.

După cum v-am mai informat, până în prezent Primăria a achiziţionat 100 de module pentru colectare selectivă a deşeurilor, pe care le-a amplasat în cartierele Viziru, Radu Negru, Hipodrom, Obor sau Călăraşi IV, acolo unde acţionează firmele de salubritate Braicata şi RER. Cele 100 de module au costat  1,24 milioane de lei. În prezent, este în curs de derulare o licitaţie pentru achiziţionarea a încă 200 de module, din care o parte urmează să fie amplasate şi pe sectorul firmei Eco - Vidin, Progresul, Calea Galaţi, iar cu restul se va completa necesarul pe sectoarele operatorilor Braicata şi RER.

 
Categorie articol: 

Comentarii