Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Centrala-pericol de pe strada Ghioceilor, demolată pentru a face loc unei parcări

• ieri a fost pus la pâmânt turnul care în ultimii ani a reprezentat o ameninţare constantă pentru maşini şi pietoni • operaţiunea a decurs fără probleme • pe locul centralei vor fi amenajate 39 locuri de parcare • de întreaga lucrare se ocupă firma Micatis, contra sumei de 618.800 lei

 

Turnul fostei centrale termice de pe strada Ghioceilor, care reprezenta un pericol permanent pentru maşini şi pietoni, din cauza stării avansate de degradare, a fost demolat, ieri, acesta fiind primul pas spre degajarea completă a locului şi amenajarea unei parcări cu 39 de locuri, care va deservi blocurile învecinate. Contractul pentru desfiinţarea centralei şi amenajarea parcării a fost câştigat de firma Micatis SRL. Valoarea lucrărilor se ridică la 618.800 lei, cu TVA. Din vechiul turn mai rămăsese doar structura de rezistenţă, fără pereţi exteriori, dar grosimea grinzilor şi înălţimea acestora implicau o anumită doză de risc în operaţiunea de demolare. Din fericire, lucrurile au decurs fără probleme, turnul fiind culcat la pământ de un utilaj de mare putere, cu ajutorul unor şufe. Urmează acum ca şi restul centralei să fie demolat, astfel încât să se poată face degajarea spaţiului, pentru a se putea trece la amenajarea viitoarei parcări.

Proiectul de care se va ocupa firma Micatis prevede  “lucrări de arhitectură - desfiinţare turn şi scară centrală termică; lucrări instalaţii sanitare - realizare reţea pluvială; lucrări de sistematizare - realizarea a 33 locuri de parcare, cu acces din Str. Ghioceilor, realizarea a 6 locuri de parcare, cu acces din Str. Roşiorilor, reparaţii trotuare dinspre Str. Mihai Bravu şi realizare spaţii verzi”. Potrivit viceprimarului Alexandru Jantea, constructorul are la dispoziţie 10 luni pentru finalizarea lucrărilor.

După cum v-am mai informat, construcţia aflată acum în curs de demolare este ruina unei foste centrale termice construite în anii '80, de fosta Schelă de Petrol, pentru a deservi câteva blocuri de pe Calea Călăraşilor, locuite în acea perioadă de petrolişti. Centrala nu mai era funcţională de ani de zile, iar în ultima perioadă au fost consemnate câteva incidente provocate de desprinderea unor bucăţi de zidărie de la mare înălţime, care au căzut peste maşini parcate în apropiere, provocându-le pagube serioase. În acest context, demolarea centralei pentru a face loc unor locuri de parcare nu poate decât să îi bucure pe locatarii blocurilor din zonă.

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii