Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vara viitoare vom avea din nou ştrand!

• primarul Marian Dragomir a anunţat, ieri, că s-a stabilit un câştigător în urma licitaţiei pentru ştrandul de pe Faleză • este vorba despre o societate din Brăila, “Admano Consgroup” SRL, care, potrivit autorităţilor, are planuri mari de reabilitare a spaţiului • chiria pe care societatea o va plăti lunar Primăriei timp de 5 ani este de 3.000 lei, iar valoarea investiţiei, aproape 553.000 lei • potrivit edilului-şef, încă din primăvara lui 2019 ştrandul ar trebui să funcţioneze

 

Ştrandul de pe Faleză va fi renovat şi se va redeschide începând de anul viitor. Cel puţin asta a anunţat, ieri, primarul Marian Dragomir în cadrul unei conferinţe de presă, punctând că licitaţia privind acest proiect investiţional s-a încheiat de curând, câştigătoare fiind o firmă brăileană.

“Da, vom avea ştrand la anul. Licitaţia a fost câştigată deja de o societate comercială. Este vorba despre deschidere şi modernizări în zona respectivă. Foarte multe investiţii ale societăţii. Ei acum lucrează deja la branşarea la energie electrică. Au depus documentele pentru avize şi pentru utilităţi. Sunt în procedură de autorizare, astfel încât acesta să fie deschis. Am avut o întâlnire cu reprezentantul societăţii, dispune de resursele financiare necesare şi este interesat să îl deschidă în primăvară foarte devreme pentru a-şi amortiza cheltuielile. Deoarece, dacă în trecut pentru ştrand Primăria Municipiului Brăila avea un tarif diferenţiat pentru lunile de vară şi cele de iarnă, acum există un tarif unic, mult mai mare decât cel din perioada trecută. Iar societatea care a câştigat licitaţia este interesată, nu doar să plătească la Primărie tariful respectiv, ci să dea drumul ştrandului ca să îşi amortizeze toate cheltuielile”, a declarat Dragomir.

Potrivit edilului-şef, câştigătorul licitaţiei este societatea “Admano Consgroup” SRL din Brăila. Trebuie precizat că a mai existat un ofertant, tot din Brăila, “Blysavena Trade” SRL.

 

Peste 553.000 lei pentru reabilitarea ştrandului şi a zonei restaurant

Mai multe detalii despre licitaţie şi proiectul investiţional ne-a putut oferi directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărie Locală (SUPAGL) Brăila, Dumitru Munteanu. Acesta ne-a precizat că licitaţia a avut două criterii de apreciere, fiecare cu un anumit punctaj: preţul pentru chirie şi valoarea dotărilor. Astfel, “Admano Consgroup” a oferit pentru chiria lunară 3.000 lei şi valoarea investiţiei de 552.700,36 lei. Asta în timp ce contracandidatul, “Blysavena Trade” SRL, a oferit chirie lunară 3.050 lei şi valoarea investiţiei propuse de acesta a fost 235.978 lei. Prin urmare, în urma punctajului total, câştigătoare a fost declarată societatea “Admano Consgroup”. Potrivit lui Munteanu, contractul Primăriei cu societatea

este încheiat pe 5 ani, cu posibilitatea de prelungire, dacă investiţia promisă se va derula conform planului. Termenul de realizare a lucrărilor este de doi ani, însă şi acesta cuprinde două etape: una până în 30 aprilie 2019 şi alta până în 30 aprilie 2020.

“O parte din investiţii sunt legate de bazin, de asigurarea părţii de siguranţă sanitară. Deci da, bazinul poate să fie funcţional într-un an de zile. Ce vor să facă mai departe - alimentaţia publică, renovarea clădirilor s-ar putea să se întindă pe o perioadă mai lungă de timp. Ei au venit cu un proiect, cu planşe, cu desene. Vor să schimbe. Chiar de la aleile din jurul ştrandului, reparaţia bazinului ca atare, înlocuirea unor pompe, a unor filtre. De asemenea, la partea de clădiri vor să aducă nişte îmbunătăţiri acolo, la grupurile sanitare, partea de duşuri. Vor să facă şi o zonă de alimentaţie publică, să asigure şi un confort şi probabil să aibă şi un câştig”, a conchis Munteanu.
Categorie articol: 

Comentarii