Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Utilaj de 1.000.000 de lei, în dotarea CUP ”Dunărea” Brăila

* potrivit companiei, este vorba de un autocurățitor de mare capacitate care suplimentează parcul deja existent * utilajul asigură spălarea conductelor de canalizare cu probleme și colectarea deșeului rezultat, având în componență o pompă de înaltă presiune, precum și o pompă de vid

 

 

 

Recent, Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila a achiziționat, în urma unei licitații publice, noul autocurățitor de mare capacitate în valoare de 1.000.000 lei.

"În acest moment, avem în dotare un număr de 4 autocurățitoare de mare capacitate și unul mic pentru spații înguste și greu accesibile utilajelor mari. Acest utilaj modern de ultimă generație suplimentează parcul existent destinat întreținerii sistemului public de canalizare administrat de Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila. Astfel suntem pregătiți în cazul unor fenomene meteo de natură a provoca inundarea carosabilului", precizează surse din cadrul companiei.

Potrivit ing. șef producție Ionel Pătrașcu, din cadrul CUP Dunărea Brăila, utilajul recent achiziționat de compania brăileană este o autocombinată care asigură spălarea conductelor de canalizare cu probleme și colectarea eficientă a deșeului rezultat în urma spălării (materialul de colmatare). Respectivul utilaj are în componență o pompă de înaltă presiune, care face toată treaba, și o pompă de vid. Prima componentă asigură presiunea necesară pentru decolmatarea conductelor înfundate cu resturi (au fost scoase de pe conductele de canalizare inclusiv cadavre de animale domestice, aruncate acolo de brăileni!), în timp ce pompa de vid asigură vacuumul necesar absorbției deșeurilor direct în compartimentul de vidanjare.

Potrivit sursei citate, primul compartiment al nou-achiziționatului utilaj are o capacitate de 6 tone, iar al doilea compartiment are o capacitate de 4 tone. Echipamentul autocurățitorului (autocombinatei) este așezat pe un autoșasiu Renault. Utilajul ultramodern, de mare capacitate, se alătură, astfel, celorlalte trei utilaje de aceeași capacitate. CUP Dunărea Brăila mai deține și un utilaj de mică capacitate (1,2 tone), la fel de performant, destinat intervențiilor în spațiile mici din zona blocurilor din municipiu. Toate aceste utilaje deservesc sectoarele din municipiul Brăila, unul fiind pregătit pentru intervenții în mediul rural.

Amplasată în partea de sud a orașului, aproape de firma Yazaki, Baza de producție a Companiei de Utilități Publice Dunărea Brăila (numită și Divizia Mentenanță) - unde se află utilajele performante destinate întreținerii sistemului public de canalizare a municipiului - este cea mai mare unitate de acest fel din țară și cuprinde formații de intervenție pentru sistemele de apă și canal, instalatori, precum și secții de confecții metalice, de turnat betoane, secții de tâmplărie, electrică și de transport. 

 
Categorie articol: 

Comentarii