Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UPDATE. Puci PSD-ist în CJ Brăila. Ionel Avram, directorul Concivia, a preluat conducerea CJ

UPDATE ora 17.20 Şedinţa CJ a luat sfârşit.

 

UPDATE ora 17.10 Puciul PSD a reuşit. Directorul economic al "Concivia", consilierul PSD Ionel Avram, a fost votat de cei 18 consilieri pucişti în funcţia de vicepreşedinte al CJ şi a preluat atribuţiile preşedintelui suspendat, Gheorghe Bunea Stancu, exact aşa cum cotidianul "Obiectiv" avertiza încă din 19 august. În cea de a treia şedinţă CJ de astăzi, la care opoziţia nu a participat, Avram a fost propus de consilierul PPDD Cristian Ivan. Reamintim faptul că Avram, în calitate de director economic al Concivia, este la curent cu toate contractele dintre CJ şi firma controlată de Bunea Stancu, aflat în arest la domiciliu pentru fapte de corupţie. Vom reveni.

 

CITEŞTE ŞI: Ionel Avram. Umbra lui Stancu

 

UPDATE ora 16.05 Consilierii PSD - UNPR - PPDD şi Silviu Radu (ex-PDL) au votat în unanimitate demiterea vicepreşedintelui Ovidiu Nechita. Şedinţa a luat o pauză, consilierii PSD încercând să-l găsescă pe Nechita pentru a-i aduce la cunoştinţă.

 

UPDATE ora 15.50 Cei 17 consilieri PSD, UNPR, PPDD şi Silviu Radu au început votul pentru demiterea vicepreşedintelui Ovidiu Nechita. Consilierii ACL şi independentul Marian Căpăţână nu se află în sală.

 

UPDATE ora 15.40 Ovidiu Nechita, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, a declarat pentru Obiectiv - Vocea Brăilei faptul că şedinţa pe care consilierii PSD - UNPR - PPDD plus Silviu Radu o desfăşoară în aceste momente este ilegală. "Am declarat şedinţa închisă după ce au părăsit sala. Ei au urcat apoi la etajul 4 şi, după ce noi am plecat, s-au întors în sala de consiliu. Nu ştiu ce desfăşoară ei acolo, nu este o şedinţă de Consiliu Judeţean, nu sunt îndeplinite normele legale. Hotărârile pe care le vor adopta sunt în afara legii", a declarat Nechita pentru "Obiectiv - Vocea Brăilei".

 

UPDATE ora 15.35 După ce şedinţa de CJ fusese declarată închisă de vicepreşedintele Ovidiu Nechita, în lipsa consilierilor ACL şi a independentului Căpăţână, majoritatea PSD - UNPR - PPDD plus Silviu Radu a votat ordinea de zi, într-o şedinţă ad-hoc. Şedinţa este condusă de consilierul PSD Ionel Avram, directorul economic al Concivia, firma controlată de preşedintele PSD Gheorghe Bunea Stancu, aflat în arest la domiciliu pentru fapte de corupţie.

 

UPDATE ora 15.25 Situaţie ridicolă în CJ. Grupul de consilieri, însoţit de jurnalişti şi de funcţionari, se vântură pe holurile instituţiei. După câteva minute de parlamentări, la iniţiativa consilierului PSD Ionel Avram, majoritatea PSD - UNPR - PPDD a decis să revină în sala de consiliu.

 

UPDATE ora 15.20 Consilierii judeţeni PSD - PPDD - UNPR au părăsit sala în care se ţinea şedinţa de Consiliu Judeţean şi s-au adunat într-o altă încăpere pentru o şedinţă paralelă de CJ.

 

UPDATE ora 14.30 Consilierul independent Marian Căpăţână a declarat pentru "Obiectiv" faptul că, cel mai probabil, nu va participa la şedinţa CJ convocată de majoritatea din jurul PSD pentru ora 15.00 şi că şedinţa nici nu ar respecta normele legale. "Şedinţele de îndată pot fi convocate de o treime din numărul de consilieri, însă doar pentru probleme deosebite: catastrofe, inundaţii, răzmeriţe, război... Pentru alte condiţii, nu! În cazul în care un astfel de grup de consilieri generează o şedinţă de îndată, este normal ca cei nedreptăţiţi să sesizeze tot de îndată Prefectura", a declarat Căpăţână pentru Obiectiv. Consilierul a adăugat că, din punctul său de vedere, şedinţa este nestatutară. "Nu cred că pot să ajung la şedinţă. Am programate operaţii pentru următoarea perioadă. Şi nici nu cred că este statutară", a punctat el. Vom reveni.

 

UPDATE ora 14.00 O confirmare privind şedinţa de îndată de la ora 15:00 am primit şi din partea liderului PPDD-ist Ivan Cristian. Potrivit acestuia, miniparlamentul judeţean va supune aprobării următoarea ordine de zi:
1. Proiect de hotărâre privind aprobarea repartizârii pe unităţi administrativ teritoriale a procentului de 20% din limitele sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru echilibrare şi a cotei de 18,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pentru proiectul de buget pe anul 2015 şi estimările pe anii 2016, 2018.
2. Proiect de hotărâre privind eliberarea din func]ia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean al domnului Ovidiu Nechita.
3. Proiect de hotărâre privind alegerea unui vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Brăila.
4. Proiect de hotărâre privind desemnarea unui vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Brăila în vederea exercitării atribuţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean cu caracter temporar pe perioada suspendării de drept a mandatului de preşedinte al domnului Gheorghe Bunea Stancu.
Vom reveni.

 

UPDATE ora 12.30 Consilierul judeţean Nicu Niţă (PSD) a confirmat pentru Obiectiv faptul că majoritatea PSD - PPDD - UNPR va convoca o nouă şedinţă de CJ pentru astăzi, la ora 15.00. Vom reveni.

 

UPDATE ora 12.00 Şedinţa de îndată a CJ Brăila s-a încheiat, tabăra PSD - PPDD - UNPR plus Silviu Radu nereuşind să-şi atingă obiectivul. În cele din urmă, vicepreşedintele Ovidiu Nechita a supus la vot ordinea de zi a şedinţei cu cele două puncte care vizau obiective de interes major pentru judeţ (un proiect privind repartizarea banilor pentru localităţile din judeţ şi altul care viza atribuţiile de preşedinte CJ). Tabăra socialiştilor a refuzat să participe la vot invocând în continuare suplimentarea ordinii de zi cu 5 proiecte, boicotul lor ducând, în final, la o şedinţă de CJ fără niciun rezultat.

 

După ce Nechita a declarat şedinţa închisă, consilierul juridic al judeţului, Mioara Duţu, le-a atras atenţia consilierilor că pentru o astfel de şedinţă, în care ordinea de zi nu a fost validată, consilierii judeţeni nu-şi vor primi indemnizaţia.

 

Consilierii PSD - PPDD - UNPR plus Silviu Radu pregătesc, în taină, o nouă convocare a Consiliului Judeţean, au declarat, pentru Obiectiv, surse din mediul politic. Ionel Avram, liderul grupului PSD, a refuzat să confirme informaţia, însă nici nu a infirmat-o.

 

 

În încercarea de a pune mâna pe președenția CJ, consilierii PSD și PPDD au declanșat în această dimineaţă un întreg scandal cerând completarea ordinii de zi cu puncte ce vizează înlăturarea lui Ovidiu Nechita din funcția de vicepreședinte. Vom reveni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii