Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei încercări, pentru refacerea a 10 metri pătraţi de trotuar

• meseriaşii Companiei de Utilităţi Publice “Dunărea” au avut serios de furcă cu refacerea corespunzătoare a unei porţiuni de trotuar de pe Calea Călăraşilor, din zona unde s-a lucrat pentru înlocuirea conductelor de apă • după primele două încercări, trotuarul era jenant de denivelat, astfel că şefii companiei au dat dispoziţie să se mai intervină o dată • ar putea, totuşi, să existe cauze obiective pentru această situaţie: o ţeavă spartă de la subsolul unui bloc învecinat • conducerea CUP “Dunărea” spune că va monitoriza zona, până când problema va fi rezolvată definitiv

 

A fost nevoie de trei încercări consecutive pentru ca angajaţii Companiei de Utilităţi Publice “Dunărea” Brăila să reuşească să refacă în mod corespunzător o porţiune de trotuar de circa 10 metri pătraţi, din dreptul staţiei de autobuz de la Colegiul “Murgoci”, care fusese afectată de săpăturile făcute pentru înlocuirea conductei de apă de pe Calea Călăraşilor. După prima încercare, trotuarul rămăsese denivelat, iar dalele de piatră arătau de parcă fuseseră aranjate “cu furca”. Situaţia a fost semnalată de cotidianul nostru, iar conducerea CUP “Dunărea” a dat dispoziţie ca trotuarul să fie refăcut. Nici după această a doua încercare dalele de piatră nu erau tocmai bine puse, astfel că, în urmă cu câteva zile, muncitorii CUP “Dunărea” au fost trimişi din nou să refacă lucrarea. Conducerea companiei dă asigurări că se va interveni de câte ori va fi nevoie, până când porţiunea respectivă de trotuar va arăta aşa cum trebuie. “Existau denivelări, e adevărat, dar e puţin probabil ca de vină pentru acest aspect să fie echipa noastră. S-ar putea să fie vorba despre pierderi de apă de la conductele din subsolul blocului din apropiere. Vom monitoriza în continuare zona pentru a depista dacă nu există o astfel de cauză pentru acele tasări care apar la suprafaţă”, ne-a declarat directorul CUP “Dunărea”, Silviu Mangiurea.

După cum se ştie, CUP “Dunărea” a început, în luna septembrie, o operaţiune de schimbare a vechii conducte de apă de pe Calea Călăraşilor, pe tronsonul cuprins între intersecţia cu bulevardul Independenţei şi intersecţia cu strada Campiniu. La ora actuală, şantierul este deja finalizat, înlocuirea conductei stradale fiind gata. Dacă pentru refacerea trotuarelor afectate de săpăturile pentru înlocuirea conductelor subterane s-au folosit echipele de lucru ale CUP “Dunărea”, pentru astuparea şanţului săpat pe carosabil a fost angajată o firmă specializată. Este vorba despre “Drumuri Mot Construct” SRL Brăila, care a turnat asfalt pe fâşia de carosabil unde s-a săpat pentru montarea conductei de apă. În ceea ce priveşte calitatea lucrării, şi aici ar fi fost loc de mai bine, după cum au putut constata şoferii care au circulat pe Calea Călăraşilor după finalizarea lucrării. 
Categorie articol: 

Comentarii