Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Toate drumurile duc la primărie. Că acolo sunt cele mai mari salarii din Brăila!

Auzisem eu că domnilor de la primărie le-au crescut salariile, dar nu mi-am imaginat că lucrurile stau chiar aşa. Primăria Brăila a devenit cel mai căutat angajator din oraş, care oferă salarii la care muritorii de rând nu îndrăznesc să viseze.

Păi, 8000 de lei salariu net (bani în mână), adică 1700 de euro, reprezintă un salariu demn de Germania. Ei bine, acest salariu este oferit de Primăria Brăila unor funcţionari publici, fără să existe criterii de competenţă.

Practic, că eşti priceput sau bătut în cap, ajungi să iei acelaşi salariu din Primăria Brăila, căci aşa e legea. O lege prost făcută, evident!

O să spună unii că şi domnii din administraţia publică trebuie să aibă salarii bune, că aşa e peste tot în lumea civilizată. Da, dar când administraţia publică ajunge să fie cel mai bun plătitor de salarii dintr-un oraş (pe spatele celor care plătesc impozite), acest lucru nu este în regulă.

Practic, toată lumea vrea acum să se angajeze la primărie. Spuneţi-mi şi mie ce angajator privat cunoaşteţi voi în Brăila care să plătească un salariu de 15.200 de lei (pe cartea de muncă), cu toate contribuţiile sociale aferente, aşa cum plăteşte acum Primăria Brăila. Păi, voi vă daţi seama ce pensie vor avea unii dintre actualii funcţionari din Primăria Brăila, la ce salarii au ajuns să ridice acum lunar? Cine le va asigura însă pensia, asta rămâne de văzut, s-ar putea să dea din buze peste vreo 30 de ani.

Dar până atunci mai este! Iar funcţionarilor din Primăria Brăila le este bine acum. Dacă salariile lor mari s-ar şi justifica, adică ar exista performanţă în activitatea lor, atunci totul ar fi ok. Dar nu poţi să ţii nişte salarii mari într-o instituţie (primăria, în cazul nostru), care dă vizibil rateuri. Ar fi nevoie de nişte criterii pentru ca angajaţii prost pregătiţi să poată fi daţi afară rapid, căci dacă toată lumea va fi plătită la fel şi cu salarii mari, fără să răspundă în vreun fel pentru greşelile lor, o să ajungem la fundul sacului. (Prost Funcţionarul PUBLIC)
Categorie articol: 

Comentarii