Mergi la conţinutul principal

STOP violenţei împotriva femeilor!

•  începând cu 25 noiembrie 2019, de Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, Unitatea pentru Probleme Strategice ale Poliţiei din cadrul Departamentului Ameninţări Transnaţionale al OSCE lansează o campanie regională de sensibilizare împotriva violenţei bazate pe gen în Bulgaria, Ungaria şi România, ce se va derula pe parcursul a 16 zile de activism în acest domeniu

 

Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, marcată în fiecare an pe 25 noiembrie, nu a trecut neobservată nici la nivel naţional. Poliţia Română, împreună cu mai multe organizaţii din ţară, dar şi agenţii de aplicare a legii din Bulgaria şi Ungaria au pus umărul la o campanie regională a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) de sensibilizare împotriva violenţei bazate pe gen, care se va derula pe parcursul a 16 zile.

Campania constituie ultima fază a proiectului “Strategii şi Practici Eficiente de Justiţie Penală pentru Combaterea Violenţei de Gen în Europa de Est”, proiect implementat în ultimii doi ani, în cele trei ţări. Activităţile vizează atât poliţiştii cât şi publicul, inclusiv victimele şi făptuitorii. “Este important să ne dăm seama că niciun lanţ nu este mai puternic decât veriga sa cea mai slabă. Lupta împotriva violenţei bazate pe gen trebuie să depăşească sistemul de justiţie şi să angajeze şi societatea civilă”, a declarat Jan Mill, managerul de proiect. Cu atât mai mult cu cât, spun specialiştii în domeniu, violenţa în familie, fie ea emoţională, fizică sau de orice altă natură, provoacă traume victimelor şi celorlalţi membri ai familiei”, este de părere Angela Chirvăsuţă, ofiţer specializat în prevenirea violenţei domestice din cadrul Poliţiei Române. Ei bine, Poliţia Română intervine pentru protejarea grupurilor vulnerabile şi pentru sensibilizarea cetăţenilor contribuind astfel la schimbarea mentalităţii care perpetuează comportamentul abuziv în familie.

Campania, susţinută de România prin Inspectoratul General al Poliţiei Române, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse, Asociaţia Anais şi Fundaţia Sensiblu,  va promova liniile de asistenţă gratuită disponibile în cele trei ţări.

În Bulgaria, campania este susţinută Ministerul de Interne, Direcţia Generală a Poliţiei Naţionale, Institutul Naţional de Justiţie şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, iar în Ungaria, de Direcţia Generală a Poliţiei Naţionale şi OKIT - Serviciul Naţional de Gestionare a Crizelor şi Informaţiilor Telefonice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro