Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Silviu Mangiurea, directorul CUP ”Dunărea”: ”Nu e niciun motiv de panică, situația apei se va normaliza până mâine”

Silviu Mangiurea, directorul Companiei de Utilități Publice ”Dunărea” Brăila, dă asigurări că până mâine, sâmbătă, 26 ianuarie, situația furnizării apei în municipiul Brăila va reintra în normal. Acesta îndeamnă populația la calm, spunând că oprirea apei în anumite zone din oraș, respectiv scăderea presiunii în alte zone, au fost cauzate de panica provocată de zvonurile care au circulat pe rețelele de socializare, în contextul în care lumea s-a grăbit să facă rezerve. Deși informațiile potrivit cărora furnizarea apei ar urma să fie restricționată în următoarele 48 de ore, atât în municipiu cât și în alte câteva localități învecinate, apăreau ca fiind furnizate de site-ul oficial al companiei, Mangiurea spune că nici nu a semnat și nici nu și-a dat acordul verbal pentru eliberarea unui astfel de comunicat.

 

”Situația se prezintă așa cum am mai spus-o: joi seară, din cauza unei fluctuații de tensiune, cele trei pompe ale uzinei de apă de la Chiscani au pornit simultan și s-a creat un efect de berbece care a provocat o spărtură în conducta principală. În acel moment, bazinele din municipiul Brăila erau pline, fiind apă suficientă pentru alimentarea populației până duminică dimineață inclusiv. Echipele noastre de intervenție au început operațiunile de remediere a avariei, care se preconizează a fi finalizate până în seara zilei de vineri, la ora 23.00. Între timp, au apărut acele informații referitoare la sistarea apei, iar începând cu ora 16.00, lumea a început să facă rezerve de apă, provocând o triplare rapidă a consumului, așa încât au fost anumite hidrofoare care nu au mai făcut față, iar în bazine s-au creat turbulențe. Din acest motiv, apa fie s-a oprit, fie a avut presiune mai scăzută și a venit mai tulbure la robinet. Între timp, deja situația a început să se normalizeze în mai multe zone din oraș. Repet, noi avem rezerve de apă suficiente în bazinele din municipiu și, oricum, în această noapte se rezolvă și avaria de pe conducta principală și o să începem să alimentăm din nou aceste bazine. Pe parcursul nopții o să spălăm și conducta, așa încât mâine nu o să mai fie nicio problemă”, a dat asigurări directorul CUP ”Dunărea”.

 

Mangiurea mai spune că, deși este tulbure, apa de la robinet este potabilă și poată fi consumată fără probleme, dacă este lăsată puțin într-un vas, pentru a se decanta.
Categorie articol: 

Comentarii