Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Scrisoare deschisă către autorităţile brăilene: Asiguraţi cazare pentru medicii din spitale

• deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniţă a făcut publică, ieri, o scrisoare deschisă adresată autorităţilor locale, prin care solicită cazare pentru medicii din spitale pe perioada pandemiei de coronavirus • aceasta a subliniat că medicii şi personalul medical trebuie ajutaţi pentru a nu-şi expune rudele la infectarea cu COVID-19

 

Deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniţă solicită cazare pe perioada pandemiei de coronavirus pentru medicii şi personalul medical care lucrează în prezent în spitale. Aceasta a emis, ieri, o scrisoare deschisă adresată prefectului Cătălin Boboc, primarului Marian Dragomir şi preşedintelui CJ Brăila Francisk Chiriac. Ioniţă susţine că în caz contrar, toţi cei care luptă în prezent să salveze pacienţii infectaţi cu COVID-19 riscă la rândul lor să îşi infecteze familiile.

“Stimaţi domni, în calitatea pe care o aveţi, de coordonatori şi membri ai Comitetului Judeţean pentru Combaterea Coronavirus şi Intervenţie Rapidă, fac apel la dumneavoastră să identificaţi în cel mai scurt timp rezolvarea unei probleme stringente. Este evident pentru toată lumea că medicii, asistentele medicale şi tot personalul care lucrează în sistemul sanitar se află în prima linie a bătăliei împotriva epidemiei de coronavirus. De ei, de deciziile lor, depinde soarta celor care pot deveni pacienţi, în urma infectării cu COVID-19. Ca medic, îmi pot imagina că, pentru mulţi dintre ei, apariţia primului caz de îmbolnăvire, internat în spitalele din Brăila, va însemna izolarea lor de familie, o decizie personală importantă şi responsabilă. De aceea, pentru a reduce pericolul la care cadrele medicale şi familiile lor sunt expuse, este nevoie să li se asigure cazare, în afara propriilor locuinţe, pe toată perioada în care va exista un risc crescut de extindere a epidemiei. La fel cum statul asigură spaţii pentru carantină, este necesar ca autorităţile să identifice spaţii şi resurse financiare pentru a oferi cazare celor care îngrijesc bolnavii”, a declarat Ioniţă.

Deputatul liberal a dorit să sublinieze că trebuie să înţelegem cu toţii că, în această perioadă, personalul sanitar reprezintă una dintre resursele esenţiale în lupta împotriva coronavirus, astfel că trebuie sprijinit.

 
Categorie articol: 

Comentarii