Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salariatii de la "Promex" ies la lupta sindicala

Miscari de protest in cadrul uzinei brailene "Promex". Aceasta este varianta pe care marjeaza acum salariatii uzinei, in conditiile in care, dupa un an de zile de negocieri, nu s-a ajuns la nici o intelegere cu administratia "Promex" legata de capitolul salarizare. Tensiunile acumulate in acest interval au degenerat in cursul zilei de ieri cind, in timp ce consiliul sindical se afla la negocieri cu reprezentantii administratiei, circa 150 - 200 de salariati au venit pe aleea principala a uzinei in apropierea sediului administrativ in asteptarea deznodamintului discutiilor intre parti in speranta unui rezultat favorabil angajatilor.
In conditiile in care partenerii de dialog n-au ajuns la o intelegere asa cum toti salariatii se asteptau, la aflarea vestii muncitorii si-au manifestat nemultumirea. Mai mult, pe loc au stabilit impreuna cu sindicatul ca, incepind cu prima zi a saptaminii viitoare, vor organiza in fiecare dupa-amiaza miting de protest in incinta societatii pina cind revendicarile le vor fi solutionate. Concret, muncitorii sustin propunerea sindicatului in ceea ce priveste capitolul salarizare: acordarea de cresteri salariale in 3 etape pina la aliniere la nivelul minim de salariu pe ramura, acordarea de tichete de masa in numar egal cu cel al zilelor lucrate in fiecare luna. Muncitorii ar fi de acord in schimb cu introducerea graduala in salarii a sporurilor, asa cum insistent a cerut administratia uzinei.
"In cadrul negocierilor de azi (ieri n.r.) aproape ca ajunsesem la o intelegere cu administratia insa, dupa ce echipa de negociatori a patronatului a cerut un “time out” pentru a analiza oferta noastra, si parea ca o vor accepta, a intervenit directorul general adjunct Milea Voinea ca ne-a acuzat ca am organizat si il citez “banda de golani de afara”, in fapt salariati ai unitatii, care in timp ce ne aflam la negocieri, se strinsesera in fata pavilionului administrativ pentru a afla care este rezultatul discutiilor. In aceste conditii am iesit de la negocieri si le-am comunicat oamenilor ce s-a intimplat si care este rezultatul discutiilor si s-a hotarit organizarea de miscari de protest in fiecare zi incepind de luni", ne-a explicat liderul sindicatului Liber "Promex" Staicu Radulescu.
Reamintim ca sindicatul din uzina se chinuie de aproape un an de zile sa convinga administratia cu privire la necesitatea intrarii in legalitate in sensul alinierii salariului minim din unitatea braileana la nivelul salariului minim pe ramura, la acest moment cifrat la 540 RON, comparativ cu 405 RON - salariul mediu in uzina. Oferta administratiei a fost o majorare conditionata de introducerea in salarii a tuturor sporurilor, care in opinia sindicatului este doar majorare artificiala fara fundament.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii