Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-au încheiat simulările naţionale

• vineri, elevii de clasa a XII-a au susţinut ultima probă din cadrul simulării  bacalaureatului, cea la alegere a profilului şi specializării • rezultatele se vor afişa pe 31 martie

 

Simulările naţionale s-au încheiat vineri, atunci când elevii de clasa a XII-a au susţinut ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării. Precizăm că liceenii au avut de ales una din următoarele discipline: matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, atât Evaluarea Naţională, cât şi bacalaureatul s-au desfăşurat fără incidente şi niciun elev nu a fost eliminat din sală pentru tentativă de fraudă.

Probele din cadrul simulării examenelor naţionale s-au desfăşurat în unităţile de învăţământ din judeţul Brăila. Acestea au început pe 13 martie, cu proba scrisă la limba şi literatura română, atât pentru Evaluarea Naţională, cât şi pentru Bac. Pe 16 martie a avut loc proba scrisă la matematică pentru simularea Evaluării Naţionale şi proba scrisă obligatorie a profilului pentru bacalaureat - matematică pentru elevii de la real şi istorie pentru cei de la uman. Toate rezultatele vor fi afişate pe 31 martie. Evaluarea lucrărilor se va face de către profesori unităţii de învăţământ, iar rezultatele nu se trec în catalog, ele sunt analizate la nivelul fiecărei şcoli, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii etc, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Reamintim că, la simularea naţională a examenului de bacalaureat de anul trecut, la clasa a XII-a procentul de promovabilitate a fost de 42,09%, iar la clasa a XI-a de doar 35,43%.
Categorie articol: 

Comentarii