Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Relu Profesoru" si fratii "Cocai", valea in instanta

Parchetul a definitivat, ieri, dosarul penal al celor trei atacatori de la barul lui Ionel Pitulice, zis "Piciu", care i-au facut KO pe mai multi insi si au devastat localul, mai ceva ca-n Vestul salbatic, la inceputul lunii aprilie. Din pacate, autorii atacului nu pot fi adusi, deocamdata, in fata justitiei, intrucit "s-au dat la fund", profitind de slabiciunea oamenilor legii. Aurel Banica, 34 de ani, zis "Relu Profesoru", patronul SC "Linea Style Catalina" SRL, Costel Puia, 34 de ani, zis "Cocai", patronul SC "Proinstal Construct" SRL - finul lui Stanel Corbu - si fratele acestuia, Mihai Cristi Sihleanu, 21 de ani, zis "Cocai mic", au fost trimisi in judecata, in lipsa, pentru ultraj contra bunelor moravuri si port ilegal de cutit. Potrivit dosarului penal, "Relu Profesoru este membru al gruparii conduse de Corbu Stanel si se ocupa cu finantarea acestei structuri. Cocai este apropiatul lui Corbu - finul acestuia - cu care este vazut frecvent, atit in Braila, cit si in tara". Mai mult, oamenii legii precizeaza ca in decembrie 2007, "Banica si Puia au actionat la comanda lui Corbu Stanel, agresind prin impuscare o persoana in statiunea Predeal". Totodata, pe 1 ianuarie 2008, dupa ce a iesit din arest preventiv, "Corbu a plecat in statiunea Predeal, la vila “Dunarea”, proprietatea lui Banica Aurel". Dupa incidentul de la barul lui "Piciu", pe 7 aprilie 2008, cei trei inculpati au fost retinuti pe ordonanta, timp de 24 de ore. Prezentati instantei Judecatoriei Braila, cu propunere de arestare preventiva, "Relu" si cei doi "Cocai" au fost pusi in libertate, pentru ca judecatorul a considerat ca pot fi cercetati "afara". Parchetul a declarat recurs si, pe 16 aprilie, Tribunalul Braila i-a dat dreptate, dispunind arestarea celor trei atacatori. Era, insa, prea tirziu: Banica, Puia si Sihleanu n-au mai fost gasiti.
Potrivit dosarului definitivat de procurorii braileni, in seara zilei de 6 aprilie 2008, ora 22.30 - 23.00, Florin Alexandru Micu zis "Dogaru", Dorinel Radu zis "Caraman", Mihaita Cristovici zis "Gorila", Daniel Gavrila, Mihail State zis "Misu", Iulian Baicu zis "Oaki" si Valentin Buja se aflau in barul SC "Pitmanion" SRL de pe strada Comuna din Paris, apartinind lui Ionel Pitulice, zis "Piciu". La un moment dat, si-a facut aparitia Mihai Cristi Sihleanu, zis "Cocai mic", insotit de Laurentiu Rosu zis "Magar". Intre Sihleanu si Micu, zis "Dogaru", a intervenit un conflict spontan, scandalul transformindu-se cit ai clipi din ochi intr-o incaierare in toata regula. De o parte noii veniti, de cealalta parte "Dogaru", ajutat de "Gorila" si de "Caraman". Dupa altercatie, Sihleanu si Rosu au parasit localul, primul chemindu-si fratele mai mare in ajutor, pe Costel Puia.
In jurul orei 23.00, in fata localului a oprit Audi Q7, condus de Aurel Banica, zis "Relu Profesoru". "Relu" a intrat in bar insotit de cei doi frati "Cocai", ca sa se razbune. Respectivul avea in mina un pistol cu bile de cauciuc, iar "Cocai" un cutit tip sabie si un pistol cu bile. Atacatorii au urcat apoi la etaj, unde se afla sala internet si i-au luat la bataie pe tineri, distrugind o parte din mobilier si provocind panica printre cei prezenti. Oamenii legii au precizat ca unii au ajuns la spital, altii au fost siliti sa sara de la etajul cladirii. Dupa incident, atacatorii au urcat in autoturismul B-61-GKA, cu care venisera, fiind identificati in trafic si opriti de un echipaj de politie, in dreptul Liceului "P. Cerna". In autoturism au fost gasite si armele pe care inculpatii le-au folosit. Culmea, desi au existat distrugeri, patronul cafe-barului si al salii internet au refuzat sa depuna plingeri penale impotriva inculpatilor. Cit despre cei agresati, acestia au suferit pina la doua saptamini de ingrijiri medicale. Nici unul dintre atacatori nu a recunoscut savirsirea faptei, iar dupa ce au fost pusi in libertate, au preferat sa se ascunda, fiind, totusi, reprezentati de avocati alesi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii