Mergi la conţinutul principal

Reguli clare pentru firme în relaţia cu Primăria

Regulamentul privind modul în care firmele de construcţii realizează lucrări în oraş şi cel legat de modul în care se închiriază spaţii în municipiu au primit, ieri, votul consilierilor. Chiar şi aşa, ambele proiecte de hotărâre propuse de grupul PNL, la iniţiativa viceprimarului Alexandru Dănăilă, au stârnit discuţii în plenul şedinţei ordinare. Practic, aprobarea "regulamentului pentru emiterea avizelor necesare pentru execuţia lucrărilor subterane la reţelele de utilităţi publice, condiţiile de refacere a suprafeţelor afectate ce aparţin domeniului public sau privat al municipiului Brăila şi obligaţiile beneficiarului la terminarea lucrărilor", s-a făcut cu mai multe amendamente venite din partea unor consilieri municipali. PNG-istul Ionel Alexandru a avut două amendamente: primul a făcut referire la interdicţia ca municipalitatea să emită avize pe o perioadă de şase luni după ce o stradă a fost reabilitată, în afară de cazurile de urgenţă. De asemenea, acesta a cerut ca acolo unde se fac intervenţii pentru a se reface o stradă, cei care efectuează lucrările să aducă la nivel şi capacele de canalizare sau gurile de vizitare. Proiectul de hotărâre a trecut, în cele din urmă, cu trei voturi "împotrivă" din partea PNL-istei Simona Drăghincescu, a PP-LC-istei Paraschiva Paraschiv şi a PPDD-istului Traian Adrian, care a ţinut să precizeze că proiectul nu a fost discutat niciodată la Comisia 2, din care face parte. "Pot să vă spun că sunt câteva cereri astăzi pentru Bulevardul Independenţei, Bulevardul Cuza şi Strada Roşiori - cei de la gaze vor să modernizeze reţelele, inclusiv cu branşamente. Daţi-vă seama ce ar fi însemnat ca astăzi, toate acele străzi să fie sparte în acelaşi timp şi făcute franjuri, ca să spun aşa, cu fiecare branşament, cu trotuar, astfel încât pe ambele sensuri de mers nu s-ar mai fi putut circula! Iar refacerea, bineînţeles că trebuia făcută doar pentru bucata afectată şi asta după o perioadă lungă de timp. Astăzi, cu acest regulament avem posibilitatea să îi constrângem, să luăm nişte garanţii de bani înainte de a emite avizul şi cel mai important este că avem posibilitatea de a bloca societăţile care nu îşi fac treaba. Primăria va recepţiona o noutate împreună cu executantul, atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ. Este un lucru bun şi îmi pare bine să văd că unii dintre consilieri, care data trecută au fost împotrivă, acum şi-au schimbat părerea", a declarat viceprimarul Dănăilă, la finalul şedinţei CLM.

Şi mai multe amendamente pentru închirieri

Aprobarea "regulamentului privind modul de închiriere a bunurilor ce aparţin domeniului public al Municipiului Brăila", cel de-al doilea proiect propus tot de PNL, a avut loc după o serie de critici aduse de către liberala Simona Drăghincescu, precum şi câteva amendamente din partea celorlalţi consilieri. Viceprimarul PSD Doiniţa Ciocan a avut mai multe completări de ordin tehnic, consilierul independent Dan Păun a criticat sprijinirea în continuare a construcţiilor de garaje, iar PNG-istul Ionel Alexandru a cerut ca proprietarii de terase din centrul vechi, care nu respectă ora limită la care pot difuza muzică la maxim, să fie amendaţi. În cele din urmă, proiectul a fost aprobat cu amendamentele amintite, singura care s-a abţinut fiind Drăghincescu. "Într-un final, membrii CLM au înţeles că este nevoie de transparenţă, de o decizie care să poată fi adusă la cunoştinţa publicului prin intermediul şedinţelor şi hotărârilor de Consiliu, care sunt postate pe site-ul Primăriei. Este important să mutăm din atribuţiile pe care executivul le are către CLM, pentru că tot timpul au existat suspiciuni cu privire la modul în care, în anumite momente, executivul şi-a îndeplinit sau nu obligaţiile. Pentru fiecare ban cheltuit în municipiu, fiecare teren licitat, spaţiu construit, este normal ca cetăţenii să cunoască şi să aibă posibilitatea să participe activ, dacă este cazul, la una dintre formele de licitaţie. Au fost multe dezbateri. La regulamentul de la concesiuni nu au fost atât de multe. Când au văzut ce efecte produce regulamentul respectiv, unii dintre consilieri, care probabil că au alte interese, s-au agăţat de tot felul de chichiţe legislative pentru a încerca să respingă acest proiect. Eu le mulţumesc membrilor CLM care au înţeles", a afirmat viceprimarul Dănăilă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro