Mergi la conţinutul principal

Reabilitarea Stadionului Progresul, întârziată de avize şi hârtii

• asta a explicat primarul Marian Dragomir, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM Brăila, ca răspuns la o întrebare de-a consilierului liberal Adrian Tabarac • PNL-istul a dorit să ştie dacă locaţia nu poate fi protejată totuşi până la reabilitare, în contextul în care, acolo au avut loc mai multe acte de vandalism • potrivit edilului-şef, în prezent proiectul este în aşteptare, ca urmare a unei intervenţii din partea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, care consideră terenul “spaţiu verde” şi nu este de acord cu montarea de gazon artificial, aşa cum doreşte Federaţia Română de Fotbal

 

Probleme birocratice apărute la proiectul privind reabilitarea Stadionului Progresul. Subiectul a fost dezbătut în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM Brăila, ca urmare a unei întrebări venite din partea consilierului liberal Adrian Tabarac. Acesta a dorit să ştie care este stadiul proiectului investiţional, dar şi dacă obiectivul nu poate fi păzit până la reabilitare, în contextul în care acolo au avut loc o serie de acte de vandalism. Mai mult, consilierul a solicitat lămuriri şi în privinţa Stadionului Municipal.

“Care este stadiul asocierii Primăriei cu Federaţia Română de Fotbal, în privinţa modernizării şi reabilitării atât a Stadionului de fotbal Municipal, cât şi a Stadionului Progresul. Ştim că la Progresul există un proiect, dar acolo cel puţin, din câte informaţii deţin, au fost mai multe, ca să spun aşa, acte de vandalism. Şi chiar dacă o să îl modernizăm, nu ar trebui să lăsăm spaţiul acela de izbelişte. Ar trebui păzit. Pentru că au fost nişte evenimente nefericite acolo. Chiar cu nişte incendieri. Adică, până când va începe această modernizare, măcar să conservăm acel stadion”, a întrebat Tabarac, la rubrica “alte probleme” a şedinţei.

Potrivit primarului Marian Dragomir, în prezent, proiectul privind Stadionul Progresul s-a cam înţepenit, ca urmare a unor chestiuni birocratice. Pe scurt, după cum a explicat acesta, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) consideră gazonul stadionului “spaţiu verde”, astfel că s-a împotrivit iniţiativei Federaţiei Române de Fotbal (FRF) de a monta acolo gazon artificial. Edilul-şef a adăugat că terenul respectiv nu figurează ca “spaţiu verde” în documentele Primăriei Brăila, astfel că s-a transmis această informaţie către ANPM şi în prezent se aşteaptă un răspuns, eventual avizul pentru continuarea proiectului.

“Referitor la Stadionul Progresul, toată documentaţia este gata, aprobată în Consiliul Local Municipal. Există o singură divergenţă privind punerea în practică a acestui proiect, ca urmare a faptului că Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM), consideră că acel teren este spaţiu verde şi nu îşi dă deocamdată acordul în vederea modernizării lui, cu suprafaţă sintetică de joc, aşa cum solicită Federaţia Română de Fotbal, partenerul nostru în acest proiect. Noi am explicat şi am depus documente în acest sens. Prin aceste documente am dovedit că suprafaţa respectivă de joc nu este inventariată ca spaţiu verde, ci ca teren curţi contrucţii. Urmează ca Agenţia de Protecţie a Mediului să analizeze documentele care privesc modul în care este înscrisă această suprafaţă ca şi curţi construcţii, nu spaţii verzi. Că nu este inclusă în registrul spaţiilor verzi şi ca urmare aşteptăm să ne elibereze avizul şi abia ulterior putem să facem următoarele etape”, a explicat Dragomir.

Cât despre intenţiile privind Stadionul Municipal, primarul nu a oferit de această dată niciun răspuns, însă trebuie subliniat că în nenumărate alte situaţii Dragomir a punctat că obiectivul va intra în reabilitare după realizarea Stadionului Progresul, astfel încât să existe un spaţiu adecvat disponibil pentru echipele de fotbal, în timp ce se lucrează la cealaltă locaţie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro