Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Războiul concursurilor aranjate continuă

• preşedintele Consiliului Judeţean reacţionează, pe Facebook, în urma acuzaţiilor aduse de consilierul judeţean Ovidiu Nechita, referitoare la “aranjarea” unui concurs de la Evidenţa Persoanelor • Chiriac îl invită pe Nechita să fie observator la proba scrisă • în replică, liberalul susţine că nu are ce observa, deoarece toate “aranjamentele” se fac cu mult timp înainte de concursul propriu-zis

 

După ce consilierul judeţean liberal Ovidiu Nechita a declarat că se ştie dinainte candidatul care urmează a fi admis la un concurs pentru funcţia de şef serviciu la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, preşedintele Consiliului Judeţean reacţionează. Tot prin intermediul unei postări pe o reţea de socializare, Francisk Chiriac susţine că nu există nimic “aranjat” şi chiar îl invită pe Nechita să fie observator la concurs.

“Mă adresez cetăţenilor care au văzut postarea stimabilului meu coleg, consilier judeţean Ovidiu Nechita, întrucât ei merită un răspuns: Stimaţi cetăţeni, nu-l cunosc personal pe candidatul de la poziţia nr. 3 (Constantin Nedelcu - n.r.) la funcţia de şef serviciu la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Brăila şi nu cunosc niciun candidat la această funcţie. Domnul Nechita scrie că de 12 ani acest post nu a fost scos la concurs. Bun. De ce nu l-a scos dânsul la concurs atunci când a fost vicepreşedinte şi preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Brăila? Dacă domnul Nechita este de acord, îl aştept mâine la biroul meu pentru a-l desemna observator la acest concurs”, a scris Chiriac pe Facebook. Mesajul continuă cu o ironie la adresa liberalului: “Totodată, îl rog pe domnul consilier judeţean să-mi transmită şi mie numărul de telefon al vrăjitoarei de la care învaţă tainele «meseriei» de ghicit în bobi sau cafea, mă interesează să aflu şi eu numerele la 6/49”.

Întrebat dacă va accepta invitaţia lansată de şeful CJ, aceea de a fi observator la concurs, PNL-istul Ovidiu Nechita ne-a răspuns că oricum concursurile se aranjează cu mult timp înainte de a se desfăşura propriu-zis, astfel că nu ar avea ce să observe la proba scrisă. Liberalul a mai afirmat că nu e primul concurs aranjat, iar practica asta persistă de ani de zile. “El a postat ca să dea bine, e campanie. Eu nu fac aşa ceva”, a adăugat Nechita, făcând referire la postarea lui Chiriac. Sursa citată a mai spus că a primit câteva mesaje pe Facebook de la indivizi care-l acuzau că minte: “Eu chiar mi-aş dori să se ducă să mă reclame pentru chestia asta, ca să putem să scoatem la suprafaţă documentele pe care ei le-au ferecat la Consiliul Judeţean. Vă spun că eu la tot ceea ce fac, vorbesc pe baza unor documente care sunt emise, semnate de instituţiile statului”. La finalul discuţiei, consilierul judeţean ne-a spus că mai sunt încă două concursuri la care deja cunoaşte numele candidaţilor ce vor fi declaraţi “admis”.

Reamintim că liberalul Ovidiu Nechita a creat o postare pe Facebook referitoare la concursul pentru funcţia de conducere şef serviciu la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Direcţiei Judeţene, lăsând să se înţeleagă că ar fi vorba despre un concurs aranjat. Acesta ne-a declarat că cel care va fi declarat “admis” este Constantin Nedelcu, cel care ocupă funcţia şi în prezent, prin detaşare. Funcţia nu a mai fost scoasă la concurs de 12 ani, susţine Nechita, iar acum se întâmplă acest lucru pentru că Nedelcu ar urma să se pensioneze din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi să se reangajeze ca funcţionar public la această instituţie.

Nu este prima dată când informaţiile oferite de Nechita, anterioare unui concurs, s-au adeverit ulterior. Cel mai recent exemplu este cel al PSD-istului Adrian Rîndunică. Încă din luna martie, liberalul a afirmat că Rîndunică urmează a fi declarat “admis” pentru funcţia de director al Casei de Pensii Brăila, lucru concretizat la începutul acestei luni.

 
Categorie articol: 

Comentarii