Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Răpiri şi bătăi în barul lui Doda

Interlopi reţinuţi de poliţişti după ce au provocat un scandal monstru şi au împărţit pumni şi picioare în stânga şi în dreapta, în timp ce se aflau într-un cafe-bar din cartierul Viziru. Localul îi aparţine lui Cristian Iulian Doda, cunoscut membru al lumii interlope brăilene, clanul Doda fiind specializat în traficul cu ţigări de contrabandă. În urma reclamaţiilor venite din partea celor agresaţi, la începutul acestei luni, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au desfăşurat cercetări şi au depistat cinci braileni, bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă. Ieri, doi bătăuşi care au răpit un tânăr şi l-au dus la barul lui Doda, unde l-au altoit bine, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă. Marian Vărzaru, zis "Ţăranu", cunoscut ca membru al grupării Doda, şi Marin Buzea, zis "Murai", sunt acuzaţi de infracţiunile de lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate. Ceilalţi trei indivizi agresivi sunt cercetaţi în stare de libertate.
Scandalul interlop din cafe-barul lui Doda, aflat pe Aleea Cocorilor din cartierul Viziru III, a avut loc în seara zilei de 6 iulie. După cum se arată în buletinul informativ al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, în ziua de 7 iulie, Ionuţ C.(22 de ani), din municipiu, a sesizat poliţiştilor faptul că, în seara anterioară, la ora 20.30, a fost agresat în incinta localului, de către Marian Vărzaru (25 de ani), zis "Ţăranu" şi Marin Buzea (31 de ani), zis "Murai", fiind şi lipsit de libertate. Ulterior, primul dintre cei doi a ameninţat telefonic partea vătămată, au stabilit anchetatorii. "Din cercetările judiciariştilor s-a concluzionat că, în seara de 6 iulie, în timp ce victima de 22 de ani se deplasa pe Aleea Cocorilor, agresorul de 25 de ani l-a luat cu forţa şi l-a condus în interiorul unui local din zonă, unde a fost lovit de brăileanul de 31 de ani", a precizat agent principal Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al IPJ Brăila.
Tot la data de 7 iulie, la ora 1.55, poliţiştii au fost anunţaţi despre o altă agresiune, cei suspectaţi de comiterea faptelor fiind fraţii lui "Murai" şi un alt tânăr. Brăileanul Marian N.(43 de ani) a sesizat prin Serviciul Unic de Urgenţă 112, faptul că, în timp ce se afla împreună cu fratele său, Cornel N. (48 de ani), pe strada Azurului, din municipiu, au fost agresaţi de fratele lui Murai, Ion, de 29 de ani, şi de alte persoane. În urma anchetei s-a mai probat că, în noaptea de 6 spre 7 iulie, brăilenii agresaţi au mers la locuinţa bărbatului de 31 de ani, Marin Buzea, pentru a participa la o petrecere, unde fuseseră invitaţi de o altă persoană. Ajunşi aici, cei doi au fost loviţi de mai multe persoane, identificate ulterior de poliţişti. S-a stabilit că agresiunea a fost comisă în mai multe rânduri şi s-a finalizat cu lipsirea de libertate a lui Cornel N., care a fost găsit, ulterior, în incinta fostei fabrici "PAL" aflată în vecinătatea locuinţei respective.
În ziua de 28 iulie, în baza mandatelor emise de instanţă, poliţiştii de la investigaţii criminale au efectuat o percheziţie la locuinţa fraţilor Buzea, ocazie cu care au găsit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri care fac obiectul dosarelor penale aflate în lucru. În continuare, faţă de cele cinci persoane identificate de poliţişti s-a dispus urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, lipsire de libertate în mod ilegal şi ameninţare, pentru Marian Vărzaru, şi lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate în mod ilegal, pentru Marin Buzea, cei doi fraţi ai acestuia, Ion şi Săndel, şi Nicuşor Potârniche. Împotriva a doi dintre suspecţi, "Ţăranu" şi "Murai" s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 de ore, ei fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Brăila. Ieri, cei doi indivizi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere de arestare preventivă.

Clanul Doda, reţeaua "Ţigareta"

În februarie 2012, o reţea de contrabandişti de ţigări formată din 18 indivizi din Brăila, Galaţi şi Republica Moldova, care a acţionat spre a-şi umple buzunarele de bani, a fost destructurată de procurorii DIICOT Brăila . "Liderii" reţelei de contrabandişti erau fraţii Doda, cunoscuţi ai lumii interlope brăilene. În fapt, Romeo şi Florin Doda erau lideri ai grupului de vânzători stradali din cartierul Viziru şi se ocupau de bunul mers al reţelei, precum şi de colectarea sumelor de bani. La reţea au aderat însă multe alte persoane, tranzacţiile făcându-se în grup, dar şi în afara lui. Procurorii au stabilit că marfa provenea din Republica Moldova, transportul făcându-se cu maşini modificate. Procurorii au stabilit atunci că activitatea totală a contrabandiştilor se ridica la 350.000 de pachete cu ţigări distribuite pe piaţa neagră, în valoare de peste 30 miliarde de lei. Traficanţii de ţigări aveau printre aliaţi şi oameni ai legii, chiar un jandarm trimiţând un mesaj de avertizare unui contrabandist, fără a şti că telefoanele erau interceptate. Mai întâi, oamenii legii i-au luat în vizor pe liderii grupului de vânzători stradali de ţigări de contrabandă care acţionau în zona cartierului Viziru I, Piaţa "Pistruiatu", "Ciocârlia", precum şi la Trecerea bac "Stânca". Era vorba despre Doda Romeo Gabriel şi Doda Florin Adrian, iar în lipsa lor Doda Ioana, mama celor doi, precum şi Doda Cristian Iulian, fratele inculpaţilor. Printre membrii reţelei, au stabilit atunci procurorii DIICOT, se număra şi Marian Vărzaru, zis "Ţăranu", cel care acum este acuzat de infracţiuni cu violenţă.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii