Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Profesorii brăileni nu se tem de Covid-19

• doar doi dascăli aflaţi la vârsta pensionării au ales să nu mai predea şi anul acesta

 

Profesorii în vârstă din Brăila nu par să fie speriaţi de Covid-19. În timp ce în alte judeţe din ţară mulţi dascăli au decis să pună punct carierei de teamă că se vor infecta, în judeţul nostru doar doi dascăli aflaţi la vârsta pensionării au decis să nu se mai întoarcă la catedră. Deşi mai puteau preda un an sau doi, aşa cum ne-a declarat prof. Viorel Botea, inspectorul şcolar general, aceştia au ales să se pensioneze nu pentru că le era teamă că se vor infecta, ci pentru că au acasă rude foarte în vârstă pe care au dorit să le protejeze. Acesta ne-a mai precizat că  profesorii aflaţi la vârsta pensionării nu vor să se despartă de elevi şi în continuare vin la ore, în sistemul de învăţământ din Brăila fiind 65 de profesori pensionari.

Potrivit presei naţionale, de frica Covid-19, în judeţul Timiş s-au pensionat în această vară 52 de cadre didactice, iar în Gorj şi-au încheiat cariera 33 de dascăli.

În toată ţara, potrivit ministerului Educaţiei, peste 8.700 de cadre didactice au peste 65 de ani. Reamintim că profesorii în vârstă sau cu boli cronice pot opta să predea online, în baza unei recomandări de la medicul curant.
Categorie articol: 

Comentarii