Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primarul vrea ca Poliţia Locală să pândească zonele frecventate de samsari

• subiectul samsarilor de maşini din Brăila a fost dezbătut în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM • după ce s-a plâns că primeşte e-mail-uri de la cetăţeni, Dan Păun a ridicat totuşi problema sesizată în cadrul plenului, afirmând că samsarii de maşini comit o ilegalitate, chiar şi dacă ţin autoturismele la vânzare pe spaţii private • primarul Marian Dragomir s-a arătat la rândul său deranjat de acest lucru şi le-a sugerat poliţiştilor locali, în colaborare cu Poliţia naţională, să supravegheze pe perioade îndelungate zonele samsarilor, pentru a le strica piaţa

 

Problema samsarilor de maşini a revenit, recent, în atenţia consilierilor municipali, ca urmare a unei sesizări venite din partea cetăţenilor. Aşa cum am anunţat într-o altă ediţie a cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei”, consilierul municipal Dan Păun (ALDE) s-a plâns că primeşte e-mail-uri de la cetăţeni pe adresa personală, însă a transmis mai departe mesajul primit de la aceştia. Păun a precizat că trebuie luate măsuri în privinţa samsarilor de maşini dacă îşi vând autoturismele, chiar şi pe terenuri private, atât timp cât nu au autorizaţie pentru asta.

“Avem autoturisme parcate pe trotuar pentru valorificare, avem autoturisme parcate spre valorificare pe spaţii private în zona Buzăului şi nu putem lua măsuri. Eu propun ca prin Poliţia Locală să organizăm ceva, măcar să le păzim oamenilor ălora maşinile, că dacă se întâmplă ceva, nu?! Dacă tot nu putem să luăm niciun fel de măsuri!”, a comentat Păun, ironic.

Acesta a insistat totuşi că sunt foarte multe autoturisme care blochează  domeniul public şi că ar trebui să se intervină, iar cei care fac asta să fie amendaţi.

“Lăsând gluma la o parte, sunt autoturisme care blochează domeniul public şi acolo avem mijloace. Avem la «Braicar» posibilitatea să ridicăm aceste autoturisme şi să sunăm apoi proprietarii să le ia înapoi după ce plătesc amenzile respective. Şi probabil că aşa se şi învaţă minte să nu mai vândă. Iar vizavi de domeniile particulare pe care se vând aceste autoturisme, acolo este un comerţ ilicit. Să fie clar! Neautorizat. Noi autorizăm până şi un chioşc de 2m pe 2m. Acolo este un domeniu care în PUZ figurează ca zonă verde, dacă nu mă înşel. Au fost oamenii au amenajat, au pietruit, au făcut o zonă economică. Niciun fel de problemă. Să obţină autorizaţie! Gândiţi-vă la riscurile la care ne supunem! Dacă în zona aceea apare un incendiu de la unul dintre autoturismele acelea, iau foc toate. Şi ce se întâmplă în Brăila?!”, a mai spus Păun.

 

Dragomir le-a dat temă poliţiştilor locali

 

Şi primarul Marian Dragomir s-a arătat revoltat de situaţia samsarilor din oraş şi a profitat de prezenţa directorului de la Poliţia Locală în sala de şedinţe pentru a-i sugera că ar trebui organizate acţiuni îndelungate de supraveghere a zonelor preferate de cei care vând maşini ilegal.

“Permanent unii cetăţeni găsesc diferite metode pentru a-şi vinde în mod ilicit autoturismele pe domeniul public. Ultima dintre ele este ridicarea plăcuţelor, ascunderea lor şi astuparea locului unde este seria de la caroserie ca să poată fi identificat. Domnule Georgică Tănase, nu vreau să îmi răspundeţi, ştiu procedura legală. Domnule, dar un autoturism fără numere de înmatriculare este considerat din punctul meu de vedere abandonat pe domeniul public! Şi atunci este absolut necesar să se demareze procedura prin care acest autoturism să fie ridicat. Ştiu că de cele mai multe ori aveţi nevoie de sprijin. Vă rog frumos solicitaţi un parteneriat, o susţinere a Poliţiei Naţionale. Apoi, o perioadă de timp să rămâneţi cu un echipaj zi şi noapte în locaţiile în care se desfăşoară comerţ ilicit. Dacă într-o săptămână este permanent un echipaj de la Poliţia Naţională şi de la Poliţia Locală nimeni nu va accepta să aibă maşina blocată la vânzare şi să vadă clienţii care se învârt pe acolo degeaba. Dacă se merge doar cinci sau zece minute, e normal să nu găsiţi persoana respectivă. Dar în baza unui program, 24 din 24, timp de o săptămână, chiar două săptămâni, atunci o să fie indentificaţi şi cei care caută diverse metode pentru eludarea legii”, a declarat Dragomir.

Primarul a precizat că susţine în totalitate practicarea comerţului legal, dar a dorit să sublinieze că Primăria nu a dat niciodată autorizaţie pentru vânzarea de autoturisme pe spaţii private. Dragomir a mai adăugat că există instituţii care pot fi sesizate privind practicarea comerţului ilegal.

În completare, Păun de la ALDE a insistat pe ideea că alte state au interzis acceptarea pe domeniul public a autoturismelor neasigurate şi neînmatriculate, lucru pe care l-ar putea face şi consilierii municipali, printr-un regulament care să fie aprobat în CLM.
Categorie articol: 

Comentarii