Mergi la conţinutul principal

Primarul Simionescu «tremură» de pe acum cu gândul la zăpezile ce vor veni

Firmele care vor participa la deszăpezirea din această iarnă au fost chemate să îşi prezinte "zestrea" de utilaje, la 1 octombrie, a anunţat primarul Aurel Simionescu. Sistemul va rămâne acelaşi: operaţiunile vor fi coordonate de Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) şi executate oficial de cei trei operatori de salubritate din municipiu, RER, "Braicata" şi "Eco". Neoficial, însă, la fel ca în anii trecuţi, cele trei firme de salubrizare nu vor putea acţiona doar cu utilajele din dotare şi vor fi nevoite să închirieze tot felul de autospeciale de la alte societăţi comerciale, de la camioane pentru transportul materialelor antiderapante, până la tractoare dotate cu lamă, pentru îndepărtarea zăpezii de pe străzi. Primarul Aurel Simionescu nu s-a sfiit să anunţe încă de pe acum că se aşteaptă la probleme din partea acestor firme, pe care le acuză indirect că au stat cumva la baza eşecurilor înregistrate iernile trecute, când aproape de fiecare dată ninsorile i-au prins pe nepregătite pe cei angrenaţi în procesul de deszăpezire. "De fiecare dată îi atenţionăm să fie pregătiţi şi de fiecare dată avem probleme. Ba că un şofer nu s-a prezentat la datorie, că a fost la nuntă sau cine ştie unde, ba că altul a uitat canistra de benzină şi tot aşa", a spus primarul. Întrebat de ce nu a avut o atitudine mai drastică împotriva celor care nu şi-au făcut treaba cum trebuie, Simionescu spune că s-au aplicat sancţiuni, dar că acest fapt nu îi "încălzeşte" prea tare pe cetăţeni. "Faptul că le tăiem orele de lucru din pontaj nu înseamnă că nu mai e zăpadă pe stradă. Pe cetăţean nu îl interesează că am penalizat firma cutare cu 10%. Cetăţeanul vede doar că nu s-a luat zăpada de pe stradă şi bineînţeles că e nemulţumit", recunoaşte primarul. Acesta spune că va cere în mod expres să se acţioneze imediat cum începe să ningă, astfel încât să nu mai fie lăsată zăpada să se taseze sub roţile maşinilor până când se formează strat de gheaţă pe carosabil. "Dacă apucă să se facă gheaţă, foarte greu se mai îndepărtează. Trebuie să acţionăm cu tot felul de cloruri, ca să mai putem avea asfalt «la negru»", explică edilul-şef.
Iarna trecută, factura la deszăpezire s-a ridicat, în municipiu, la peste 18 milioane de lei, în condiţiile în care, cel puţin la primul val de ninsori, din luna decembrie, reacţia autorităţilor a fost destul de târzie, ajungându-se la acel de strat de gheaţă pe străzi, despre care vorbeşte acum primarul Simionescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro