Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primăria continuă achiziţia de autobuze noi pentru “Braicar”

• autoritatea locală, ca acţionar majorital al operatorului public de transport, vrea să se asigure că nu vor fi probleme după ce vor ieşi din schemă microbuzele maxi taxi • pe parcursul anului viitor “Braicar” va mai angaja şi şoferi

 

Anul 2018 se anunţă a fi unul generos cu operatorul public de transport în comun, SC “Braicar” SA Brăila. Autoritatea locală, ca acţionar majoritar al companiei, a anunţat că are de gând să continue dotarea cu autobuze noi şi să dea apoi undă verde pentru angajarea de şoferi. Anunţul a fost făcut de către primarul Marian Dragomir, în cadrul conferinţei săptămânale de presă, în contextul în care din primăvara anului viitor ar urma să iasă de pe piaţa de transport din municipiu operatorii în regim maxi-taxi. “Noi avem programat şi pentru anul viitor achiziţia de autobuze noi. Subliniez autobuze noi, pentru că nu vom cumpăra niciodată SH-uri. (...) De asemenea, «Braicar» va mai face angajări de şoferi pe parcursul anului viitor. Ce-i drept, există şi riscul de a ne confrunta cu o criză de şoferi, dat fiind faptul că una dintre cele mai serioase companii de maxi-taxi, în sensul că nu avea datorii, s-a retras recent de pe traseu din cauză că nu mai găsea şoferi pentru propriile maşini. E posibil aceeaşi problemă să o aibă şi «Braicar» pe viitor atunci când vor face angajări. Sper, de asemenea, că şoferii care vor veni din sectorul maxi-taxi să se angajeze la «Braicar» să nu aducă cu ei şi metehnele privind modul de conducere a autovehiculelor”, a punctat Dragomir. De asemenea, sursa citată a explicat că se va face o analiză atentă în ce priveşte itinerarul traseelor secundare după ce va fi încheiată colaborarea cu firmele private maxi-taxi şi retragerea microbuzelor din circulaţie. “Nu vor mai fi probleme în contextul în care vom avea în vedere că unele dintre traseele maxi-taxi se suprapun pe anumite zone cu traseele «Braicar» şi vom vedea dacă pentru unele dintre ele, cazuri izolate, va trebui să avem o nouă regândire astfel încât să reuşim să suplinim lipsa din trasee a microbuzelor maxi-taxi”, a mai spus sursa citată.

Reamintim că la finele lunii noiembrie, municipalitatea a confirmat zvonul care circulase încă din vară, în sensul că va renunţa, din 2018, la serviciile ultimilor 2 operatori de transport în regim maxi-taxi, “Gebamy Trans Junior” şi “Minibus 2002”. Contextul în care se va întâmpla această retragere din trasee este acela în care oricum, în primăvara anului viitor, va expira valabilitatea contractelor de concesiune încheiate acum 6 ani cu cele două firme. De altfel, după cum a explicat edilul şef, Marian Dragomir, cele două companii încă operaţionale pe traseele de maxi taxi sunt şi cele care înregistrează datorii consistente la plata obligaţiilor către bugetul local.
Categorie articol: 

Comentarii