Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pregatiti-va pentru sezonul rece: sfaturi pentru a nu creste in greutate

In sezonul rece, organismul uman are nevoie de mai multa energie pentru a mentine caldura corpului si, prin urmare, acest lucru va poate creste dorinta de a consuma mai multe alimente, in special carbohidrati si grasimi. Astfel, odata cu venirea sezonului rece este posibil sa luati si cateva kilograme in plus.

Nu trebuie sa reduceti brusc numarul de calorii – acest lucru va poate slabi sistemul imunitar si poate favoriza aparitia racelii si a altor afectiuni medicale. Pentru a evita excesul ponderal in aceasta perioada a anului, trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi. Daca le veti respecta, veti putea sa ramaneti sanatos si fara sa va ingrasati.

Beti apa la temperatura camerei

Multe persoane nu sunt obisnuite sa consume apa in sezonul rece. Prefera sa inlocuiasca apa cu un ceai, cafea sau ciocolata calda pentru a se incalzi. Cu toate acestea, corpul are nevoie de apa pentru diferitele procese de metabolism care au loc tot timpul in organism.

Consumati grasimi sanatoase

Includeti in dieta dumneavoastra grasimile sanatoase – de exemplu, uleiurile vegetale presate la rece, nucile crude, branza de vaci etc. Trebuie sa consumati mai putini carbohidrati si sa cresteti cantitatea de grasimi consumate in timpul zilei. Astfel, cu ajutorul grasimilor sanatoase, organismul isi va indeplini foarte bine functia de termoreglare.

Mancati alimente calde

In sezonul rece, corpul trebuie sa se incalzeasca. Prin urmare, va avea nevoie de un numar mai mare de calorii. Pentru a contribui la imbunatatirea functiei de termoreglare, trebuie sa consumati produse alimentare calde. Mancarea gatita, ceaiul din plante si apa calda cu lamaie sunt de preferat in anotimpul rece.

Citeste mai departe pe farmaciata.ro.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii