Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deficitul de vitamine si minerale in sindromul de intestin iritabil

Sindromul de intestin iritabil (SII) reprezinta o tulburare functionala intestinala, un grup de simptome care include durerea abdominala si tulburarile de tranzit intestinal, fara dovada fizica a existentei vreunei leziuni organice.

Deficitul de vitamine si minerale reprezinta o problema semnificativa pentru persoanele care sufera de sindromul intestinului iritabil. Exista mai multi factori care contribuie la aparitia acestui fenomen, printre care dieta, inflamatia si tratamentul bolii in sine. In multe cazuri, necesarul de vitamine si minerale poate fi acoperit cu ajutorul dietei sau al suplimentelor. Factorii care duc la aparitia deficitului de vitamine si minerale in cadrul sindromului de intestin iritabil sunt reprezentati de:

  • Aceasta este specifica sindromului, ca urmare a inhibarii absorbtiei vitaminelor si mineralelor. Daca organismul nu are parte de acestea, atunci va aparea deficitul.
  • Numeroase persoane care sufera de sindromul intestinului iritabil au o dieta restrictiva, deoarece multe dintre alimente agraveaza simptomele. Pe de alta parte, o dieta restrictiva priveaza organismul de anumite vitamine si minerale.
  • De multe ori, carenta de vitamine si minerale apare chiar din cauza unor medicamente, in special a celor folosite pentru tratarea sindromului de intestin iritabil, deoarece impiedica absorbtia nutrientilor sau eliminarea acestora din corp.

Lista „vinovatilor”

Citeste mai departe pe farmaciata.ro.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii