Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pomenirea Sfinţilor Apostoli Irodion, Agav şi Ruf

Sfinţii Apostoli Irodion, Agav şi Ruf fac parte din şaptezeci aleşi de Domnul. Toţi sunt amintiţi de către Sfântul Apostol Pavel în diferite locuri din epistolele sale.

Sfântul Irodion era o rudă a Sfântului Apostol Pavel, după cum aflăm din Epistola către Romani: “imbrăţişati pe Irodion, cel de un neam cu mine (Rom 16: 11). Sfântul Irodion a fost episcop al Neopartiei. Acesta a avut mult de pătimit din cauza evreilor, care l-au supus la numeroase torturi. Sfântul Irodion l-a însoţit pe Sfântul Apostol Petru la Roma unde a fost decapitat, împreună cu alţi mulţi creştini, în aceeaşi zi în care a fost răstignit Sfântul Apostol Petru.

Sfântul Agav avea darul prorociei. Două dintre prorociile lui sunt amintite în Faptele Apostolilor. Mai întâi, acesta a prorocit o foamete mare în întreaga lume, care s-a împlinit în vremea împăratului Cezar Claudius (cf. Fapte 11: 28). Cea de-a doua prorocie a făcut-o atunci când l-a întâlnit pe Sfântul Apostol Pavel în Cezareea. Agav a luat brâul lui Pavel, şi l-a legat în jurul mâinilor şi picioarelor rostind: Acestea zice Duhul Sfânt: Pe bărbatul al căruia este acest brâu, aţa îl vor lega iudeii la Ierusalim şi-l vor da în mâinile neamurilor (Fapte 21: 11).

Sfantul Ruf a fost Episcop in cetatea Tebei din Grecia. Sfantul Pavel il pomeneste, zicand: imbratisati pe Ruf, cel ales intru Domnul (Romani 16: 13)
Categorie articol: 

Comentarii