Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PNL Brăila rămâne din nou fără preşedinte

• şeful interimar al PNL Brăila, Marian Petrache, a afirmat, vineri, că are de gând să demisioneze din toate funcţiile pe care le deţine în partid, după ce a ajuns la DNA, fiind acuzat de mită şi şantaj • potrivit deputatului PNL Vasile Varga, situaţia va fi rezolvată, pentru că Biroul Permanent Naţional al partidului va stabili în curând un comitet de organizare a alegerilor în cadrul organizaţiei judeţene • înainte de implicarea sa în acest scandal, Petrache afirma la începutul lunii ianuarie că va veni la Brăila pentru a stabili un alt şef interimar, până la organizarea alegerilor, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat

 

Situaţia organizaţiei PNL Brăila este tot mai ambiguă în contextul în care riscă să rămână din nou fără preşedinte. Marian Petrache, şeful CJ Ilfov, cel care se află la conducerea interimară a organizaţiei liberalilor brăileni, este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de şantaj şi luare de mită. Acesta a fost chemat, vineri, la audieri, pe motiv că l-ar fi şantajat pe Adrian Mladin, fostul primar de Jilava. După ce a fost informat că este învinuit, Petrache a declarat pentru presa centrală că va demisiona din toate funcţiile pe care le deţine în prezent în cadrul PNL, însă nu şi de la conducerea Consiliului Judeţean Ilfov. Cu alte cuvinte, acesta ar trebui să renunţe la funcţia de secretar general al partidului, la cea de preşedinte al PNL Ilfov, dar şi la cea de şef interimar al organizaţiei liberalilor brăileni.

Contactat de redactorii „Obiectiv - Vocea Brăilei” pentru a afla care sunt planurile PNL Brăila, în contextul în care Petrache va demisiona, aşa cum a anunţat, deputatul Vasile Varga a explicat că cel mai probabil o decizie va veni tot de la nivel central.

“Să vedem exact ce hotărâre va lua domnul Petrache. Nu este finalizat niciun fel de dosar cu privire la situaţia pe care o are dumnealui. Dar Biroul Permanent Naţional va stabili cu siguranţă un comitet de organizare a acestor alegeri care vor trebui făcute la Brăila. După ce va exista această şedinţă, cu siguranţă că va fi constituit un comitet de organizare. Iar cel mai bine ar fi ca cei care se vor ocupa de această organizare să nu candideze după aceea”, a declarat Varga.

 

«Rămânem în opoziţie, atât la nivel local, cât şi la nivelul întregii ţări»

Parlamentarul a mai completat că nu este dispus să renunţe la ideea sa potrivit căreia PNL trebuie să renască atât la nivel central cât şi local.

“Este adevărat, va trebui să vină o generaţie nouă. Acest partid trebuie să renască. Şi eu sunt total nemulţumit de ce s-a întâmplat la alegerile trecute. Mă refer la ce s-a întâmplat nu numai cu organizaţia Brăila, ci cu întreg Partidul Naţional Liberal, cu scorul partidului în totalitate. Ca atare, sperăm cât de curând, după ce vom intra în normalitate, după ce vom avea şi un preşedinte la organizaţia judeţeană, după ce vom avea unul şi la nivelul Partidului Naţional Liberal, să putem să ne mobilizăm. S-a anunţat până acum o singură candidatură la nivelul conducerii centrale (n.r. - Ludovic Orban), probabil că vor mai fi şi altele. Congresul va hotărî cine va fi preşedintele viitor şi încotro o va lua PNL-ul. Astăzi suntem într-o opoziţie totală faţă de această alianţă a PSD cu ALDE. Rămânem în continuare în opoziţie, atât la nivel local, cât şi la nivelul întregii ţări”, a mai completat Varga.

Reamintim că preşedintele interimar al PNL Brăila, Marian Petrache, a mai ajuns la sediul DNA spre finele anului trecut, când a declarat că a fost citat în legătură cu o plângere privind alegerile locale. Acesta a fost instalat la şefia organizaţiei brăilene în septembrie 2016, fiind trimis de Centru pentru a rezolva problemele apărute în plan local. La vremea respectivă, actualul secretar general al organizaţiei, Vasile Cortez, demisionase din poziţia de preşedinte interimar, după ce fusese implicat într-un scandal privind voturile pentru stabilirea propunerilor de candidaţi la alegerile Parlamentare din 11 decembrie 2016.

La începutul anului, contactat de redactorii „Obiectiv - Vocea Brăilei”, Marian Petrache a afirmat că funcţia de secretar general al partidului la nivel naţional şi celelalte poziţii pe care le deţine nu îi dau suficient răgaz pentru a se ocupa şi de PNL Brăila aşa cum ar trebui, astfel că ar vrea să se retragă şi să permită venirea unui alt şef interimar care să organizeze alegerile. Acesta susţinea atunci că va veni la Brăila până la finele lunii ianuarie pentru a tranşa subiectul, însă vizita nu a avut loc nici până astăzi.
Categorie articol: 

Comentarii