Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PND-iştii vor ca Primăria şi CJ să prezinte toate procesele aflate pe rol

• este ceea ce au solicitat în cadrul celor mai recente şedinţe ordinare de CLM şi CJ Brăila, consilierii PND Bogdan Botea şi Cătălin Iordache • dacă Botea nu a primit un răspuns oficial din partea primarului, preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, i-a precizat lui Iordache că îi va pune la dispoziţie o listă cu toate procesele şi stadiile în care se află, precum şi facturile emise de casa de avocatură

 

Doi dintre PND-iştii brăileni vor ca Primăria şi Consiliul Judeţean Brăila să publice toate dosarele pe care administraţia publică le are pe rolul instanţelor de judecată. Este vorba despre două solicitări făcute în cadrul şedinţelor ordinare de CLM şi CJ din luna februarie, ale consilierilor Bogdan Botea şi Cătălin Iordache.

Mai exact, la CLM Brăila, avocatul Bogdan Botea i-a solicitat primarului să ia în calcul să prezinte pe site-ul Primăriei toate procesele şi hotărârile judecătoreşti importante, astfel încât cetăţenii să îşi poată face o idee despre cum stau lucrurile la acest capitol.

“Aş dori ca Primăria, pe principiul transparenţei, să publice pe pagina de internet toate hotărârile judecătoreşti în care este implicată ca instituţie. Astfel încât, cetăţenii să ştie care este situaţia juridică, măcar parţial. Adică să fie publicate măcar cele relevante. Pentru că trebuie să ştim ce să facem, ce să nu facem. Trebuie să există o anumită predicţie. Bineînţeles, cu respectarea datelor personale, evident”, a declarat Botea, la rubrica “alte probleme” a şedinţei.

Un lucru similar a solicitat şi colegul acestuia din CJ, Cătălin Iordache. Iar dacă primarul Marian Dragomir nu i-a dat un răspuns lui Botea, preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, i-a promis lui Iordache că îi va pune la dispoziţei o listă completă în acest sens, la pachet cu valoarea facturilor pe care CJ le-a plătit către casa de avocatură cu care are contract.

“Aş dori să îmi prezentaţi un tabel cu procesele pe care le avem, stadiul în care se află procesul, cât a costat procesul, dacă este cu case de avocatură sau nu. Pentru că, probabil, şi juriştii noştri mai merg în procese, nu doar casa de avocatură. Bănuiesc că pentru procesele banale nu plătim casa de avocatură, nu?”, a declarat Iordache.
Preşedintele CJ Brăila a punctat că avocaţii sunt prezenţi doar la procesele grele pe care instituţia le are pe rolul instanţelor, iar de speţele uşoare se ocupă propriii jurişti.

“Casa de avocatură merge doar în procesele care sunt foarte grele, unde ne trebuie mai multă competenţă din punct de vedere al procedurilor. La restul proceselor merg consilierii noştri juridici, la toate instanţele. Da. O să facem un tabel cu toate procesele, să ştiţi stadiul lor. Dacă sunt în apel sau cum au mers. Şi facturile de la casa de avocatură, nu am niciun fel de problemă. Putem să vă dăm şi copie a contractului. E votat de colegii consilieri. Nu avem absolut nimic de ascuns, domnule consilier”, a conchis Chiriac.
Categorie articol: 

Comentarii