Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pivot brazilian pe semicercul echipei HC Dunărea

• Tamires Morena Lima de Araújo a semnat pentru două sezoane cu echipa brăileană

 

Clubul HC Dunărea mai are o noutate în lot. Este vorba despre brazilianca Tamires Morena Lima de Araújo care a semnat un contract valabil pe două sezoane cu echipa noastra.

În vârstă de 25 de ani, Tamires  face parte din lotul naţional al Braziliei şi joacă pe postul de pivot. Tamires a început iniţial cu atletismul, însă înălţimea de 1,82 m şi puterea ei au atras privirile unui antrenor de handbal. Ea a ales în cele din urmă handbalul şi şi-a dezvoltat repede abilităţile în această disciplină sportivă.

Tamires a făcut parte din echipa naţională a Braziliei în 2013, cu care a câştigat Campionatul Sud-American dar şi campionatul în Brazilia cu echipa de club, iar un an mai târziu a câştigat cu echipa naţională de junioare Campionatul Pan American. În 2015, brazilianca şi-a trecut în palmares încă o medalie de aur la Campionatul Pan American, de aceasta dată la senioare.

În 2014, Tamires Morena Lima de Araújo a plecat din Brazilia şi a ajuns la una dintre cele mai valoroase formaţii din Europa, Gyor, iar în sezonul următor a ajuns tot la o formaţie din Ungaria, Mosonmagyaróvári. În campionatul 2016-2017, pivotul din Brazilia a evoluat la Dijon, în liga franceză, iar un an mai târziu a îmbrăcat tricoul echipei norvegiene Larvik, echipa cu care a participat în Liga Campionilor. În ultimul sezon, aceasta a evoluat tot Ungara, fiind componentă a formaţiei lui Kisvárdai.

Tamires face atât faza de atac cât şi faza de apărare şi va fi unul dintre stâlpii formaţiei brăilene în noul sezon competiţional. La începutul lui iulie, aceasta se va pregăti cu naţionala Braziliei pentru a participa în această lună la jocurile Pan Americane.

“Sunt bucuroasă ca voi juca în Liga Florilor, având în vedere că este una dintre cele mai puternice din Europa. Imi doresc să evoluez cât mai mult şi bine şi să marchez multe goluri pentru HC Dunărea, iar împreună să ne putem atinge obiectivul. Sunt nerăbdătoare să înceapă noul sezon şi să cunosc echipa dar în special publicul pe care ne dorim să îl bucurăm în acest sezon”, a declarat Tamires.
Categorie articol: 

Comentarii