Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PIC Brăila, din nou la vânzare

O nouă tentativă de vânzare a hypermarketului PIC Brăila: la finele acestei săptămâni, mai precis vineri, 24 aprilie, lichidatorul judiciar - "PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services" IPURL al grupului PIC (pus pe picioare în 1991 de fraţii Ilie şi Cornel Penescu), proprietar al imobilului din Brăila, organizează licitaţie publică deschisă ascendentă cu strigare pentru vânzarea magazinului din oraşul nostru. Potrivit anunţului publicat de lichidator în presa naţională, preţul de pornire este de 2,89 milioane euro (fără TVA), rămas neschimbat după tentativa nereuşită din martie. Alături de magazinul din Brăila, lichidatorul mai are pe lista de licitaţie şi un apartament de peste 75 mp, în cartierul Viziru3, la care se adaugă cele două hypermarketuri PIC din Craiova şi Călăraşi, plus un teren în judeţul Prahova.
Pentru magazinul PIC din Craiova (construcţie în suprafaţă de 20.000 mp şi teren - 57.379 mp) preţul de pornire al licitaţiei este de 2,2 milioane euro (fără TVA), iar pentru cel din Călăraşi (suprafaţă construită - 24.500 mp şi teren - 77.417 mp) este de aproape 3,1 milioane euro (fără TVA). În cazul hypermarketului din Brăila, însemnând construcţie în suprafaţă de 15.300 mp, plus teren de 49.284 mp, preţul de pornire este de 2.899.944 euro, la care se adaugă TVA. Apartamentul din municipiu este şi el scos la vânzare cu 31.000 euro (fără TVA). În fine, terenul de 78.861 mp, situat în localitatea Blejoi, judeţul Prahova, are preţ de pornire 1,03 milioane euro (fără TVA).
În paralel, lichidatorul judiciar al SC PIC SA - în faliment, organizeză şi o vânzare individuală prin licitaţie publică, deschisă, cu strigare, şi pentru 3 bunuri mobile: 2 containere, fiecare având un preţ unitar de pornire de 253 euro, plus un al treilea cu preţ de 1.584 euro şi un autoturism Dacia Solenza - 360 euro, cu menţiunea că preţurile nu conţin TVA. Licitaţiile sunt programate pentru 24 aprilie, la orele 11.00, la sediul SC PIC SA din Piteşti. Pentru participarea la licitaţii, potenţialii ofertanţi trebuie să constituie o garanţie în cuantum de 10% din preţul de pornire al bunului vizat, iar aceasta se va depune împreună cu restul documentaţiei de participare, fie la sediul PIC SA, fie la cel al lichidatorului, până cel târziu joi, 23 aprilie, orele 16.00.
Reamintim că Grupul PIC a deschis hypermarket-ul de la Brăila în luna octombrie 2007. În perioada de recrutare de personal, complexul a oferit brăilenilor aproximativ 600 de posturi vacante. În timp, numărul de salariaţi ai magazinului local s-a tot redus, până când hypermarketul a fost închis definitiv în 2009.

 
Categorie articol: 

Comentarii