Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pacient cu Alzheimer, “pierdut” prin curtea Spitalului Județean

* asta susține un brăilean (foto) că i s-a întâmplat tatălui său, sâmbătă * mai exact, fiul și-a dus la spital tatăl în vârstă de 80 ani, care are probleme cu inima și suferă de Alzheimer, la ora 8.20, iar la ora 16.30 paznicii l-au găsit pe bătrân rătăcind prin curtea spitalului * acesta nu înțelege cum personalul medical l-a putut pierde din vedere * de cealaltă parte, conducerea unității spitalicești neagă că s-ar fi petrecut un astfel de incident

 

Situație incredibilă reclamată de un brăilean! Stelian Gheorghiță susține că, sâmbătă, la ora 8.20, a ajuns cu tatăl lui la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Brăila. Tatăl său are aproape 80 de ani, are probleme cu inima și suferă și de Alzheimer. Cum aparținătorii nu au voie în unitatea spitalicească, Stelian Gheroghiță a așteptat ore bune să primească informații despre starea de sănătate a tatălui său, însă în final, undeva în jurul orel 16.30, bătrânul ar fi fost găsit de paznicii spitalul rătăcind prin curtea unității.

“Am venit dimineață cu el, tata a intrat înăuntru. Mi-au zis că îi fac analize și urmează să îi facă investigații. Și atât! L-au găsit paznicii în curtea spitalului undeva la 16.30, 17.00 fără un sfert. Și când i-am întrebat ce e cu el aici, paznicii au dat din umeri că acum l-au găsit. Eu l-am văzut pe tata când îl urcau înapoi pe rampă că eu am stat tot timpul afară, nu am plecat nicio secundă. Numai că el a ieșit prin partea celalată, prin spate, pe altă ușă. Tatăl meu suferă și de Alzeihmer, are și probleme cardiace, are și stimulator cardiac și din cauza problemelor cardiace l-am adus la spital. Băieții de la pază mi-au spus că l-au găsit prin curte și nu știau cine este și unde se duce. Un băiat de la pază a anunțat Poliția. Tata a știut să zică cum îl cheamă și unde stă dar nu știa în ce direcție să o apuce. Poliția n-a mai venit, o fi intrat înăuntru, cu mine nu a vorbit nimeni. Și pe tata l-au dus înapoi în spital și am întrebat pe unde a ieșit și aruncă vina unul pe altul. Că doctorul nu știu care îl are în primire pe x, pe y și pe z, dar pe tata nu îl are în primire. Analizele cică i s-au făcut, dar mie nu mi-a arătat nimeni nimic. Dar medicul cardiolog nu l-a văzut nici acum (n.r. – sâmbătă după-amiaza). Eu am stat aici și a ieșit doar de două ori doamna asistentă și m-a întrebat ce medicație i se dă și a doua oară să mă anunțe că n-a coborât încă domnul doctor. Eu nu am avut acces în spital decât la triaj, dimineață. Mi s-a zis să aștept afară, ne-a declarat Stelian Gheorghiță, atunci când un redactor “Obiectiv” a mers la spital pentru a-i asculta sesizarea.

În replică, conducerea Spitalului Județean de Urgență Brăila neagă cele spuse de fiul pacientului, spunând că bătrânul nu ar fi fost pierdut din ochi de personalul medical.

“A venit sâmbătă dimineață în UPU cu manifestări diverse. A fost văzut de medicul cardiolog, care a recomandat un examen pe gastro pentru că avea niște probleme digestive. Ulterior, în cursul zilei a fost trimis la Spitalul 3 la un medic gastroenterolog, care l-a văzut și a considerat că nu e cazul de internare și l-a trimis înapoi. Nu s-a întâmplat nimic, pacientul a stat tot timpul în staționare până când s-a întors. Și când s-a întors băiatul a dat o declarație că îl ia acasă pe proprie răspundere. Nu avea cum să îl găsească în curte că el a fost plecat la corpul celălalt. Nu am găsit nimic în foaia lui în acest sens. Am găsit timpii, unde a fost și cât a stat. Nu avem nimic legat de rătăcire în fișa lui, că toate acestea se notează dacă e ceva”, ne-a declarat managerul Delia Râșnoveanu.
Categorie articol: 

Comentarii