Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Până pe 25 august, Nechita la conducerea CJ

Inginerii politice şi răsturnări de situaţie în plenul miniparlamentului judeţean Brăila. Ieri, în şedinţa extraordinară convocată pentru desemnarea unui interimar la conducerea CJ Brăila, alianţa PSD-UNPR-PPDD-PNŢCD a votat ca vicepreşedintele liberal, Ovidiu Nechita, să ocupe temporar fotoliul de preşedinte.
Dar nu oricum, ci în mod restrâns. Altfel spus, Nechita a fost învestit doar cu trei dintre atribuţiile şefului suspendat al CJ, Gheorghe Bunea Stancu, acesta putând efectua strict plata salariilor angajaţilor CJ şi ai Muzeului de Istorie, plăţile către utilităţi şi cele pentru Direcţia de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Brăila. Propunerea a venit fix din partea social democratului Avram Ionel, care a fost ales preşedinte de şedinţă de majoritatea PSD-UNPR-PPDD-PNŢCD plus Silviu Radu.

ACL a contestat numirea lui Avram la conducerea şedinţei

Atât PDL, PNL cât şi consilierul independent Marian Căpăţână s-au arătat revoltaţi de numirea lui Ionel Avram la conducerea şedinţei extraordinare şi au contestat-o pe motiv că liderul grupului PSD din CJ, ar fi în conflict de interese.
Deşi vehemente şi numeroase, argumentele acestora nu au înclinat balanţa în favoarea lor. "În situaţia domnului Avram, cu toţii ştim bine că ar putea exista un conflict de interese, drept pentru care propun să fie reanalizată această propunere", a fost poziţia consilierului liberal Cristian Ancuţa, ulterior afirmaţiile sale fiind întărite şi de consilierii Marian Căpăţână şi Marian Sârbu (PDL). "Legat de acea prevedere cu a fi sau a nu fi votat un consilier judeţean să conducă şedinţa, aceea este excepţia. Ce înseamnă? Înseamnă că dacă astăzi vicepreşedintele nu ar fi fost în sala de şedinţe din diverse motive, atunci ar fi trebuit ales un consilier judeţean. Dar este în sală domnul Nechita", a susţinut independentul Marian Căpăţână.
Aceleaşi nemulţumiri au venit şi din partea liberalului cu state vechi, Vasile Cortez, care a făcut apel la corectitudine.
"Am învăţat în cei 6 ani de zile de când sunt consilier că nu trebuie să facem politică în CJ. În fiecare zi am auzit asta. Nu este oportun ca domnul Avram să conducă această şedinţă. Mi-e şi coleg, mi-e şi vecin şi îl respect foarte mult, dar asta e realitatea! Ştiţi bine la ce mă refer", a punctat liberalul.
În fond, consilierii judeţeni se refereau la faptul că Avram este director economic la "Concivia", firmă la care, prin "Bursagrirom", Gheorghe Bunea Stancu este acţionar majoritar.

Consilierii au părăsit sala în semn de protest

Pentru că a obţinut majoritate de voturi în plenul Consiliului Judeţean, social democratul Ionel Avram s-a aşezat la pupitrul CJ şi a dictat noile atribuţii preşedintelui interimar Ovidiu Nechita.
"Faţă de conţinutul acestui proiect de hotărâre, eu, în numele grupului de consilieri ai PSD, aş vrea să fac o completare în sensul să desemnăm vicepreşedintele CJ în vederea exercitării atribuţiilor preşedintelui CJ, strict numai pentru plata drepturilor salariale a funcţionarilor din cadrul aparatului propriu al CJ, precum şi ai angajaţilor din cadrul Muzeului de Istorie Brăila. De asemenea, punctual, pe baza referatului directorului Direcţiei Economice pentru plata unor furnizori şi mă refer la furnizorul de energie electrică, şi respectiv a unor furnizori de imprimate. Acesta mai are în atribuţii şi virări de credite la Direcţia de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului, vizând în special plata asistenţilor maternali", a afirmat Avram.
După ce această propunere a fost votată neîntârziat, 9 consilieri judeţeni din partea Alianţei Creştin Liberale, formată din PNL, PDL, dar şi independentul Marian Căpăţână au părăsit sala, în semn de protest faţă de artificiile politice aprinse de PSD.
"Vă rog foarte frumos nu faceţi brăilenii să plângă după domnul Gheorghe Bunea Stancu! Comportaţi-vă normal! Ordinea de zi s-a votat. Ce modificări mai faceţi?(...) Să ştiţi că noi părăsim sala în semn de protest!", a explicat PDL-istul Marian Sârbu.
Însă după o şedinţă fulger în PNL, la încheierea şedinţei extraordinare, Ovidiu Nechita a ţinut să clarifice faptul că nu ar fi fost vorba de un protest, ci de "o nesincronizare, o neînţelegere".
Mai mult decât atât, acesta nu a comentat modificările aduse ordinii de zi şi a precizat că va face tot ceea ce-i stă în putinţă ca totul să decurgă bine.
Nechita a spus clar că va acorda prioritate semnării statelor de plată pentru angajaţii CJ şi ai Muzeului de Istorie.
"Eu voi face în aşa fel încât această instituţie să funcţioneze. Pe viitor vom vedea ce mai urmează. Da, suntem de acord cu ce s-a votat atât timp cât aceste atribuţii sunt pentru a rezolva problemele CJ", a declarat Ovidiu Nechita.
Chiar dacă nu şi-a propus să-l contrazică pe colegul său de partid, alesul judeţean Cristian Ancuţa a subliniat că gestul colectiv de a părăsi sala a fost făcut pe fondul unor nemulţumiri.
"Noi am fost nemulţumiţi pentru că s-a modificat ordinea de zi şi nu era cazul. Nu e legal. Prin urmare am părăsit sala în semn de protest", a precizat pentru "Obiectiv", liberalul Ancuţa.
Menţionăm că la şedinţa extraordinară, care a avut loc ieri la Consiliul Judeţean Brăila, au participat 29 de consilieri şi a lipsit motivat PDL-istul Alfredo Pascuale.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii