Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Omor din culpa si vatamare corporala

Considerati raspunzatori de producerea unui grav accident rutier, petrecut in august anul trecut, un conducator auto si un carutas din satul Urleasca au fost pusi sub acuzatie si deferiti Justitiei, din ordinul procurorului Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul de pe linga Tribunal, pentru savirsirea infractiunilor de vatamare corporala si ucidere din culpa (art. 184 si art. 178 Cod Penal). Cristian Alexandru Moraru, 20 de ani, din orasul Alexandria, si Vasilica Sandru, 33 de ani, agricultor din Urleasca, comuna Traian, au fost cercetati in stare de libertate. Mai trebuie spus ca sotia celui ucis in accident s-a constituit parte civila cu suma de 550.000.000 de lei.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Constantinoiu, in dimineata zilei de 26 august 2005, ora 4.00, Cristian Moraru a plecat din Galati, la volanul Daciei cu numarul de inmatriculare B-16-HSC, in care se aflau 530 de kilograme de metale feroase si neferoase. Masina era a lui Marius Nicolae, din Alexandria, care ocupa locul din dreapta fata. Dupa ce au trecut de Urleasca, pe DN 2B, la km. 76 ^ 850 m, Dacia s-a intersectat cu un autoturism ce venea din sens opus. Din acest motiv, Moraru a schimbat faza de drum cu faza de intilnire (era inca intuneric). Exact in acel moment, masina invinuitului a surprins o caruta care circula in fata, nesemnalizata.
Datorita vitezei de deplasare - circa 107 km/h, Cristian Moraru nu a mai putut evita impactul cu atelajul. In caruta se aflau Vasilica Sandru, fratele acestuia, minorul D. S., precum si Stefan Simion, toti din satul Urleasca. Acestia mergeau la tirgul de la Ianca, precizeaza anchetatorii. In urma accidentului rutier, Simion a fost transportat in stare de coma la Spitalul Judetean Braila si, de aici, la Spitalul Judetean Galati, unde a decedat, in ziua de 30 august 2005. Minorul D. S. a fost ranit, avind nevoie de 35 de zile de ingrijiri medicale. Anchetatorii au ajuns la concluzia ca vina producerii accidentului apartine atit carutasului, care nu avea atelajul echipat corespunzator pentru a circula pe timp de noapte, cit si conducatorului auto, care nu a redus viteza (pina sub 65 km/h), in momentul in care a trecut de la faza "lunga" la faza "de intilnire". Cazul se afla in atentia magistratilor jduecatori.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii