Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"O scrisoare pierdută" - o viziune inedită, montată de Lucian Sabados

Vineri şi sâmbătă, de la ora 18.00, la Teatrul "Maria Filotti", are loc premiera spectacolului "O scrisoare pierdută" de Ion Luca Caragiale, montată de directorul Teatrului "Toma Caragiu" din Ploieşti, Lucian Sabados, care semnează şi ilustraţia muzicală. Scenografia a fost concepută de artistul plastic Gheorghe Mosorescu, iar asistent pentru costume şi butafor a fost Carmen Rus.
Din distribuţie fac parte: Bujor Macrin, Emilian Oprea, Mihaela Trofimov, Mircea Bodolan, Jarcu Zane, Valentin Terente, Alin Florea, Liviu Pintileasa, Marcel Turcoianu, Dan Moldoveanu, Bebe Toea şi Gheorghe Decu. Atemporalul Caragiale va putea fi savurat într-o nouă viziune, mai puţin obişnuită. "Şi această variantă a «Scrisorii», prin incisivitate, adevăr şi lipsă de artificii îşi propune, ca un posibil manifest, să relanseze dialogul necesar despre derizoriul fugii de noi înşine", a explicat regizorul Lucian Sabados. El a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Facultatea de Artă şi Metodologia Spectacolului, în 1980, la clasa prof. univ. dr. Mihaela Tonitza. Din 1991 este directorul teatrului din Ploieşti, dar a şi montat până acum peste 25 de spectacole pe scenele româneşti, textele aparţinând autorilor: I.L. Caragiale, Beaumarchais, Molière, Mihail Bulgakov, Goldoni, Mihai Ispirescu, Nicolae Breban, Horia Gâlea. A realizat şi dramatizări din lucrări beletristice româneşti şi străine, traduceri de texte din limba franceză. Din 24 mai 2003 este şi preşedinte al Asociaţiei Culturale Jazz-Forum 2003.
"La festivalul de teatru am văzut un Caragiale foarte bun la Ploieşti şi cum sunt şi prieten cu directorul Sabados, am hotărât să-l rog să monteze şi la Brăila «O scrisoare pierdută». El cunoştea trupa şi a propus un Caragiale citit altfel, cu alţi ochi. El vede personajele oameni puternici, relativ tineri. Nu va fi o comedie spumoasă, dar va fi o comedie de bun gust", a dat asigurări directorul Mircea Bodolan. Spectacolul a fost lucrat în ceva mai puţin de două luni şi va avea nevoie de un rodaj. Directorul Mircea Bodolan este sigur că după şase, şapte reprezentaţii va curge excelent totul. El a invitat spectatorii să vadă un Caţavencu excelent lucrat de Alin Florea, o Joiţica imaginată de Mihaela Trofimov nu doar ca o femeie cu nuri, care învârte situaţii pe degete, ci ca o femeie realmente îndrăgostită de Tipătescu, rolul fiind scos din zona promiscuităţii, şi un Agamiţă Dandanache, cu adevărat odios, interpretat de Mircea Bodolan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii