Mergi la conţinutul principal

O elevă de la Liceul de Arte a realizat sigla Proiectului Internaţional Brain Awareness Week

• este vorba despre Roberta Giuglea, elevă în clasa a IX-a, care a câştigat premiul I la concursul de desene pentru sigla proiectului • Roberta se declară uimită de “cât de iraţional ne poate face creierul să acţionăm când suntem deprimaţi şi cum poate crea lumi noi din nimic atunci când visăm”

 

O elevă a Liceului de Arte “Hariclea Darclee” a realizat sigla Proiectului Internaţional “Brain Awareness Week” 2020 (Săptămâna internaţională de conştientizare a creierului, 16-22 martie 2020), proiect avizat şi finanţat de Fundaţia “Dana Alliance for the Brain” din Statele Unite ale Americii şi Federaţia Europeană a Societăţilor de Neuroştiinţe (FENS). Se numeşte Roberta Giuglea, are 15 ani şi a câştigat premiul I la concursul de desene pentru sigla proiectului, competiţie ce a reunit creaţiile a numeroşi participanţi din diferite ţări. Trebuie punctat că primii trei câştigători au fost aleşi prin sondaj online, iar designul elevei din Brăila va fi tipărit pe mii de autocolante ce vor fi distribuite în cadrul săptămânii Brain Awareness Week 2020.

Roberta este elevă în clasa a IX-a şi studiază arte plastice, dar şi informatică şi fotografie. A aflat despre acest concurs de la prof. dr. Cristian Gurzu, cadru didactic la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”, coordonatorul proiectului în România şi al lotului naţional care participă la Competiţia Internaţională de Neuroştiinţă “International Brain Bee”. Revenind la Roberta, aceasta este  pasionată de creaţia artistică şi încearcă să-şi cultive abilităţile şi creativitatea. Câştigătoarea concursului se declară uimită de “cât de iraţional ne poate face creierul să acţionăm când suntem deprimaţi şi cum poate crea lumi noi din nimic atunci când visăm”.

Pe locul doi la concursul pentru sigla proiectului s-a clasat Sung Won Hur, un savant post-doctoral la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA). Locul trei i-a revenit lui Emmanuel Ghandilyan, student la Universitatea de Stat din Yerevan, unde este preşedinte al Societăţii Ştiinţifice.

“Săptămâna de conştientizare a creierului” este un proiect ce are ca scop creşterea gradului de conştientizare al elevilor, studenţilor, profesorilor şi publicului larg despre progresele şi beneficiile cercetărilor în domeniul creierului, precum şi de a inspira viitoarele generaţii de elevi în acest domeniu avansat. Prof. dr. Cristian Gurzu aduce în fiecare an proiectul şi în Brăila, la Colegiul “Bălcescu”, oferindu-le elevilor oportunitatea de a-şi exprima creativitatea prin studii şi lucrări personale, dar şi de a cunoaşte cele mai noi descoperiri în domeniul creierului, realizate în cele mai prestigioase universităţi din lume.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro