Mergi la conţinutul principal

Noutăți în cadrul proiectului de infrastructură ce va lega Brăila de A2: “O bună parte din acest drum trece prin județul nostru”

• declarația a fost făcută de președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc luna aceasta • “Din cele trei variante propuse de proiectanți la studiul de fezabilitate au rămas două. Sperăm ca până la finalul anului să avem varianta finală”, a declarat Chiriac

 

În cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliul Județean Brăila, Francisk Chiriac, a vorbit despre stadiul proiectul de infrastructură care va lega județul Brăila de Autostrada Soarelui. Este vorba despre Drumul TransRegio Galați - Brăila - Slobozia - Drajna - Chiciu - A2, proiect pentru care, în luna februarie a acestui an, s-a semnat ordinul de începere a studiului de fezabilitate.

“Acest drum rapid care face legătura între cele patru județe, Galați, Brăila, Ialomița și Călărași, este un proiect grandios făcut de patru consilii județene, un proiect care a fost apreciat foarte mult și de Ministerul Transporturilor. Am trecut de o etapă foarte importantă săptămâna trecută, din cele trei variante propuse de proiectanți la studiul de fezabilitate au rămas două. Lungimea drumului este de 142 km și o bună parte din acest drum trece prin județul Brăila, va ocoli localitățile pe raza DN21, deci drumul nu va trece prin localități, va fi cu sensuri giratorii și cu două benzi pe sens, astfel încât toți cei care merg pe acolo să ajungă mult mai repede către destinațiile pe care și le doresc. În primul rând către A2, care face legătura cu capitala, Constanța și pot să meargă până la Călărași, la Chiciu, care va face trecerea către Bulgaria. Chiar ne-a lăudat ministrul Grindeanu că într-un an de zile am putut să reușim să facem acest lucru. Deci este o veste bună! Sperăm ca până la finele anului să avem varianta finală și să treacă această execuție, acest proiect”, a declarat Chiriac.

Reamintim că șoseaua de mare viteză va costa circa 500 milioane euro și proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Tot la capitolul infrastructură, Chiriac a vorbit și despre stadiul proiectului privind drumul express Brăila-Focșani.

“Studiul de fezabilitate la Brăila-Focșani este gata și avem certitudinea și ne dorim foarte mult ca la începutul anului viitor să intre în aceeași procedură în care a intrat și podul peste Dunăre, în procedură de achiziție, proiectare, plus execuție. Și atunci vom lega nordul țării, partea de Moldova, cu Podul peste Dunăre, legătura către portul Constanța și Tulcea”, a spus președintele CJ.

În ceea ce privește drumul express Brăila-Galați, acesta ar urma să fie inaugurat în primăvara  anului viitor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro