Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministrul Educaţiei: 18 şcoli brăilene, cu WC-uri în curte

• acesta este bilanţul lui Liviu Pop, anunţat în ziua în care se împlineau 159 ani de la Unirea Principatelor • în toată ţara, există 2.418 şcoli cu grupuri sanitare în exterior • Brăila se află pe locul VII în topul judeţelor cu cele mai puţine astfel de unităţi de învăţământ

 

Chiar de Ziua Micii Uniri, ministrul Educaţiei Liviu Pop a postat pe Facebook lista cu numărul şcolilor din România care au grupuri sanitare în exterior, adică în curte. “La 159 de ani de la Unirea Principatelor Române avem 2.418 unităţi şcolare cu grupurile sanitare în exterior. În cel mult 3 ani, prin programul de guvernare PSD-ALDE, autorităţile locale, judeţene şi centrale vor face ca toate unităţile şcolare din România să aibă condiţii decente pentru educaţia elevilor şi preşcolarilor”, se mai arată în descrierea ce însoţeşte lista. Sunt nu mai puţin de 2.418 şcoli cu WC-uri în curte, în toată ţara.

La Brăila, conform listei lui Pop, sunt doar 18 astfel de unităţi de învăţământ, număr care ne situează bine în topul pe ţară, mai exact pe locul VII. Cu un singur grup sanitar în exterior se poate lăuda judeţul Ilfov, urmat de judeţul Mureş cu 2 astfel de şcoli. Giurgiu are 8 şcoli cu WC-uri în curte, iar Covasna are 10. Judeţul Harghita are 12 astfel de unităţi de învăţământ, iar Prahova 17. Topul continuă cu Brăila, care are 18 unităţi şcolare cu WC-uri în exteriorul clădirilor.

La polul opus, adică în coada clasamentului se află judeţul Vaslui cu nu mai puţin de 389 şcoli cu grupuri sanitare în exterior. Pe penultimul loc se situează Suceava, cu 219, iar Botoşaniul şi Iaşiul sunt la egalitate, fiecare cu câte 207 astfel de unităţi de învăţământ.

Comentariile nu au întârziat să apară şi sunt destul de mulţi utilizatori care l-au luat la rost pe ministrul Pop, că nu a făcut nimic de când e în Guvern ca să reducă aceste cifre. “Domnule, după ce-ai condus ministerul vii cu statistica asta?! Nu te trage frigul în spate? Nu te ia frigul când te gândeşti că puteai s-o rezolvi în intervalul ăsta de timp? (...)”, a scris un utilizator. “Sunteţi de 1 an şi ceva la butoane! (...) Voi veniţi doar cu fumigene de tipul «propunem să...», «vom face ...»“, a mai comentat o altă persoană.
Categorie articol: 

Comentarii